BETYG: De förarna stack ut i derbymatchen

Västervik vann med 51–39 mot Dackarna. Här är förarna från de båda lagen som var bäst under kvällen.

Jason Doyle och Dackarna hade en tung kväll.

Jason Doyle och Dackarna hade en tung kväll.

Foto: Filip Gustafsson

Speedway2021-07-27 22:15

DACKARNA

3 stjärnor:

Maciej Janowski gjorde det han skulle – och det han kunde. 14+1 poäng får ses som en riktigt bra prestation av den polske stjärnan. Gjorde flera snygga omkörningar och gav sig aldrig. Vi minns framförallt kampen med Viktor Kulakov och Fredrik Lindgren, där "Magic" utmanade båda och tog heatsegern. 

2 stjärnor: 

Amerikanen Luke Becker inledde fenomenalt med två raka heatsegrar. Visst, han hade det betydligt tuffare under resten av heaten men är samtidigt inte den föraren man förväntar sig mest av i Dackarna. En godkänd insats med nio poäng.

1 stjärna:

I brist på konkurrens får Jason Doyle en stjärna. Hade verkligen inte en av sina bästa kvällar och de flesta hade nog förväntat sig mer. Fick dock mestadels köra tillsammans med Sammy eller Avon van Dyck och hade svårt att hålla Västerviks rappa förare bakom sig hela vägen. Nio poäng blev det för Doyle.

VÄSTERVIK

3 stjärnor:

Herregud. Det är bara att lyfta på hatten för Artem Laguta denna afton. Skulle Västervik besegra Dackarna var Artem tvungen att besegra Doyle/Janowski. Och som han gjorde det. Var totalt ostoppbar denna afton och visade att han är en av världens bästa förare för tillfället. Tappade inte en enda poäng. Hade fyra koggar varit möjligt hade han fått det i kväll.

undefined
Artem Laguta

2 stjärnor: 

Vadim Tarasenko gjorde sin kanske bästa hemmamatch på hela säsongen. Mot Dackarna är det toppmotsånd i varje heat – och Tarasenko gjorde det riktigt bra. När lagkompisen Lindgren hade problem inledningsvis klev ryssen fram. Snabb, bra poängrad och viktiga poäng i viktiga heat.

1 stjärna:

Fredrik Lindgren hade inledningsvis problem och man kände inte riktigt igen honom – men sen vaknade 35-åringen. Stark avslutning där han spöade både Janowski och Doyle, vilket bäddade för segern. Tog en stabil femetta tillsammans med Kulakov i heat 14.

Artem Laguta och Vadim Tarasenko
Artem Laguta och Vadim Tarasenko
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!