BETYG: De förarna var bäst i Dackarnas träningspremiär

Dackarna inledde "Dackarna-Vetlanda Challenge" hemma på Skrotfrag Arena under måndagkvällen. Det blev gästande Vetlanda som vann den första drabbningen klart (32–52). Här är förarna som utmärkte sig i hemmalaget från Målilla.

Här är förarna som var bäst i Dackarna hemma mot Vetlanda.

Här är förarna som var bäst i Dackarna hemma mot Vetlanda.

Foto: Haris Dreco

Speedway2021-05-24 20:17

3 stjärnor: Kim Nilsson

Inlånad till Dackarna från Rospiggarna – och glänste. Var, som väntat, hemmalagets klart bästa förare den här kvällen.

Inledde med att vinna det första heatet mot Vetlandas Peter Ljung och Alexander Woentin. Tog två pinnar i sitt andra heat och en ny seger i sitt tredje. Han var knappast sämre i sitt fjärde, utan vann det också efter att snyggt ha kört om Victor Palovaara. Nilsson fick en kanonstart i matchens sista heat innan nomineringsheaten – men var inblandad i en olycka med Filip Hjelmland då. Det blev omstart utan Hjelmland men också utan Nilsson, som verkade ha skadat sig.

2 stjärnor: Sammy van Dyck

Vi minns framför allt ett heat. I konkurrens med Filip Hjelmland och Lucas Woentin tog den 15-åriga Dacketalangen ledningen i det sjätte heatet och tittade aldrig bakåt. Visserligen blev det en nolla för van Dyck i heatet därefter, men segern i heat sex var minst sagt imponerande. Likaså tvåpoängaren i nomineringsheatet, där endast Peter Ljung var snabbare.

1 stjärna: Maksymilian Bogdanowicz

Det blev fem raka enpoängare för Bogdanowicz. Jämn körning, alltså. Hade inte mycket att säga till om i sina heat men visade att det finns potential. Blev till slut en nolla i det sista nomineringsheatet. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!