Beskedet: Vargarna åter i högsta serien efter tio år

Vargarna är tillbaka i Bauhausligan. Det beskedet ger Svemo nu på förmiddagem. "Det har varit en lång väntan på att åter komma upp i den högsta serien igen", säger ordföranden Michael Olsson.

Michael Olsson och Vargarna.

Michael Olsson och Vargarna.

Foto: Johny Daagh/Christer Gustafson/Andreas Ekström/Jens Bollius/Montage

Speedway2023-10-16 11:07

Senast Vargarna körde speedway i landets högsta serie var för tio år sedan. Sedan dess har det handlat om allsvensk sådan och en period också med tuffa ekonomiska ok att reda ut.

Där har klubben kommit till rätta med läget och även kunnat bygga upp klubben långsiktigt för en återkomst. För ett par veckor sedan kom beskedet att klubben väljer att ansöka sig uppåt igen.

Nu kommer Svemos besked. 

Och det är ett positivt sådant för Vargarna. 

I ett pressmeddelande på förbundets hemsida skriver man nu att både Svemo och ligaorganisationen ESS har granskat och godkänt Vargarnas ansökan. 

– Vi är mycket positiva till att de valt att vara med och tävla på högsta nivå igen. Vi välkomnar Vargarna tillbaka till Bauhaus-ligan och ser fram mot ett spännande 2024 tillsammans, säger sportansvarige för track racing på Svemo, Mikael Karlsson, i pressmeddelandet.

Vargarnas avancemang innebär att det åter är åtta lag i högsta serien i speedway. 

– Efter att vi valde att självmant gå ned i allsvenskan 2015 så har det varit en lång väntan på att åter komma upp i den högsta serien igen. Vi tar nu åter steget upp för att vara med och utmana igen. Vår målsättning är att etablera oss i högsta serien och ser verkligen fram emot denna utmaning där vi hoppas på att kunna vara med och slåss om en slutspelsplats redan första säsongen, säger Vargarnas ordförande Michael Olsson i samma pressmeddelande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!