BEKRÄFTAT: Det blir GP i Målilla 2022

Nu står det klart att Målilla och Skrotfrag Arena blir en av skådeplatserna för GP-serien i speedway 2022 också. "Det känns väldigt roligt", säger Dackarnas ordförande Tomas Karlsson.

Det blir GP-speedway i Målilla 2022 men tävlingarna flyttas till mitten av september.

Det blir GP-speedway i Målilla 2022 men tävlingarna flyttas till mitten av september.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2021-10-01 14:18

Det offentliggjordes i samband med en presentation i Torun på fredagen där årets GP-serie ska avgörs. FIM och dess nya samarbetspartner Discovery Sports presenterade då sina planer som under en tio års period ska föra in speedwayen i en ny modern era.

GP-serien innehåller 12 deltävlingar 2022 och Målilla kommer att hålla sin den 17:e september. 

– Vi har fått bra signaler från de nya arrangörerna som var här och tittade i samband med årets GP-tävling. Det låter som man vill slå på den stora trumman och utveckla konceptet ytterligare, men vi har inte alla detaljer på bordet än, säger Tomas Karlsson.

Mikael Teurnberg kom till Dackarna med uppdraget att få till en fortsättning med GP-speedway i Målilla och är nöjd med att ha kommit i mål.

– Det kommer bli en spännande resa och det känns väldigt bra att Målilla och Hultsfred kommun får vara en del av den. Skillnaden nu är att arrangören Discovery Sport Event också har alla TV-rättigheter själva och kan göra så mycket mer för att nå ut med sporten i världen. Nu blir det en deltävling i Australien, men jag vet att det finns tankar inför framtiden att kunna köra i Asien och USA också.

Målilla har kontrakt på deltävlingen för 2022 i första hand med chans att förlänga om man lyckas väl då.

GP-serien inleds i Kroatien den 30 april och avslutas i Australien den 5 november.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!