Både "PK" och Morgan tror på guld

Under tisdagen hölls den årliga upptaktaktsträffen inför premiären av Bauhausligan. Både Dackarnas lagledare Peter Karlsson och Västerviks Morgan Andersson grillades i den digitala träffen – och båda tror på sina lag.

Är det så här vi får se Dackarna 2020: som ett vinnarlag?

Är det så här vi får se Dackarna 2020: som ett vinnarlag?

Foto: Arkiv

Speedway2020-08-04 16:26

Med anledning av världsläget bestämdes att årets upptaktsträff skulle hållas digitalt. Samtliga lagledare var inbjudna till studion tillsammans med en hel del andra gäster, bland annat Cmore:s Stefan Klemetz samt Dackarnas svenska mästare Jacob Thorsell.

27-årige Thorsell fick bland annat frågan om varför klubbvalet återigen föll på Dackarna.

– Jag tycker att det känns bra och jag trivs där. Det är en bra klubb och man känner sig lite som hemma. Jag trivs också bra tillsammans med Peter Karlsson och jag såg ingen anledning till att byta klubb, så det var ett ganska naturligt val, svarade han i sändningen.

Den nyblivna mästaren var inne på att han och Oliver Berntzon kommer att få ta ett stort ansvar under säsongen och försöka hjälpa de yngre förarna.

– Vi kommer att få ta lite större ansvar och hjälpa och stötta med vår erfarenhet. Det ska bli roligt att ha en lite mer ledande roll i år.

Mikael Teurnberg, marknadsansvarig i Elit Speedway Sverige, berättade bland annat om vårens arbete med att hitta samarbetspartners till ligan, vilket bland annat resulterade i ett nytt namn – Bauhausligan.

– Ett av målen var att hitta en partner för ligan, och det har vi lyckats med. Vi har även fått in några andra partners. Men sedan kom pandemin och vi hade ett gäng avtal som var redo att skrivas på, men som tyvärr bromsades. Men jag har en fortsatt dialog och det är viktigt att vi kommer igång med en serie.

Samtliga lagledare fick spå vilken klubb som till slut kommer stå som segrare. Många trodde på sina egna lag, men Piraternas Daniel Davidsson trodde på Västervik – Lejonens Anders Fröjd på Dackarna.

– Dackarna får vara favorit till segern, helt klart, sa den sistnämnda.

Västerviks lagledare, Morgan Andersson, berättade att klubben har försökt att behålla så många som möjligt från den ursprungliga truppen.

– Vi har bytt ut Viktor Kulakov och Krzysztof Buczkowski och satt in Mikkel Bech Jensen som varit i föreningen under många år och Marcus Birkemose som är ett nytt ansikte. Vi gjorde det till viss del på grund av att vi redan har fyra killar i Ekstraliga och där det är lite problematiskt kring vilka förare man har tillgängliga.

Han avslöjade också att de mer etablerade stjärnorna kan vara tillgängliga under den senare delen av säsongen:

– Jag har fått rätt så positiva vibbar kring att många kan vara tillgängliga, speciellt sista halvan av serien.

ESS: Vilket lag kommer att ta titeln?

– Det gör väl vi tror jag.

Det var sedan dags för Vetlanda som inför den här säsongen satsade på att få ihop ett lag med så mycket lokal anknytning som möjligt. En av pusselbitarna blev Västerviks förre lagkapten och publikfavorit Peter Ljung.

– Vi ville göra det svenskt och lokalt. När Peter hörde av sig och visade intresse kändes det självklart för oss att försöka knyta till oss honom, sa Vetlandas Mikael Wirebrand.

Dackarnas lagledare Peter "PK" Karlsson avslöjade vilka fem förare som kommer att utgöra grunden: Oliver Berntzon, Jacob Thorsell, Fredrik Jakobsen, Hans Andersen samt Joel Kling.

– Det är den tänkta "femman" plus våra två egna juniorer, säger han och fortsätter:

– Vi är där för att tävla och vill givetvis vinna. Med laget vi har så kommer vi att vinna tävlingar, det är jag ganska övertygad om.

ESS: Vilka tror du tar hem titeln?

– Det kommer Dackarna att göra.

På frågan vilket lag som kommer att ta hem Bauhausligan svarade Västerviks lagledare: "Det gör väl vi tror jag."
På frågan vilket lag som kommer att ta hem Bauhausligan svarade Västerviks lagledare: "Det gör väl vi tror jag."
Så körs premiäromgången

11 augusti: 

Vetlanda-Dackarna, Piraterna-Västervik, Lejonen-Masarna, Indianerna-Rospiggarna.

13 augusti: 

Dackarna-Piraterna, Västervik-Lejonen, Masarna-Indianerna, Rospiggarna-Vetlanda. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!