Aspgren efter tunga smällen i Målilla: "Vi har chansen"

Smederna låg bara under med fyra poäng efter nio heat. Sedan körde Dackarna ifrån Eskilstunalaget och skaffades sig ett bastant grepp om guldet. "Det rann iväg på slutet. Fan, det är tråkigt men allt är möjligt", säger Pontus Aspgren efter 37–53 i Målilla.

Pontus Aspgren gjorde en bra match men fick se sitt Smederna förlora den första finalkampen.

Pontus Aspgren gjorde en bra match men fick se sitt Smederna förlora den första finalkampen.

Foto: Mikael Fritzon/TT

Speedway2021-10-06 13:00

Aspgren, som inte hämmades alls av handskadan han åkte på i semin mot Rospiggarna förra veckan, gjorde vad han kunde för att skaffa Smederna ett bra utgångsläge inför onsdagskvällens retur i Eskilstuna.

Men i stället slutade det med att Dackarna startar med ett 16-poängsövertag.

– Det rinner iväg på slutet. Fan, det är tråkigt. Jag tycker att vi startade matchen bra. Som lag fick vi inte upp all på den ni nivå vi kan ha. Det går inte mot ett såpass bra lag som Dackarna. Vi var för ihåliga idag, säger Pontus Aspgren.

– Men vi har fortfarande chansen, allt är möjligt. Klart att det blir jävligt tufft men det är 15 nya heat i morgon och kommer vi bara iväg från start finns möjligheten.  

Pontus körde in elva poäng på sina sex heat. I matchens 13:e, då Smederna toppade med Aspgren och Kacper Woryna, var det nära att bli ett femett-läge men Smederna vann "bara" med 4–2. 

– Jag är nöjd med fem av mina sex heat och jag gav verkligen 110 procent, säger Pontus som åkte på en femetta i baken tillsammans med Michael Jepsen Jensen då Jason Doyle/Maciej Janowski briljerade hem kvällens sista och spikade "halvtidsresultatet".

För Smederna gäller det att ta fram goda minnen och det där hjärtat för laget inför returen.

Åtta poängs förlust hemma mot Vetlanda i finalen 2017 vändes till seger i Småland. Tolv poängs underläge efter hemmamatchen mot Rospiggarna i semifinalen 2018 vändes via en 14-poängsvinst borta mot "Piggarna" som då hade en viss Jason Doyle i sitt lag.

– Som sagt ... vi har fortfarande chansen och allt är möjligt. Vi behöver allt stöd vi kan få av publiken så kom gärna ut och stötta oss nu, det lyfter oss verkligen. Om det i alla fall kommer 3000-4000 vore det kul, säger Aspgren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!