Antiklimax i finalen för Doyle: "Stor besvikelse"

Jason Doyle gjorde sin bästa GP-tävling för säsongen i Målilla och var på väg mot något riktigt stort. Då körde han in i tejpen i finalen och blev utesluten. "Jag har bara mig själv att skylla", sa en märkbart besviken Jason Doyle.

Jason Doyle körde om Fredrik Lindgren och vann semifinalen, men kvällen slutade ändå med besvikelse.

Jason Doyle körde om Fredrik Lindgren och vann semifinalen, men kvällen slutade ändå med besvikelse.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2021-08-15 00:19

När sporten träffade Jason Doyle dagen före GP-tävlingen i Målilla var han tydlig med att han verkligen siktade på att gå till sin första final i GP-serien för säsongen och ta en plats på prispallen. Han trodde även att hemmapubliken i Målilla skulle kunna vara det som krävdes för att lyckas. Hans dröm var också på väg att slå in efter att han kört otroligt bra i semifinalen och lyckats köra hem en het Fredrik Lindgren och ta förstaplatsen som betydde att han fick välja startspår först av alla i finalen.

Doyle hade dock en tuff uppgift framför sig i finalen där han ställdes mot de tre toppplacerade förarna i totalställningen av GP-serien. Dackeföraren valde startspår tre och fick på så vis Bartosz Zmarzlik utanpå sig på bana fyra och Fredrik Lindgren invändigt från bana två samt Artema Laguta längst in på bana ett.

Starten han dessvärre inte gå innan Doyles chanser var spolierade. Australiensaren körde in i tejpen och fick köra ut bakvägen istället för att vara med och göra upp om medaljerna. Det var en märkbart besviken Jason Doyle som berättade hur han kände efteråt.

– Det är en så stor besvikelse. Allt gick så bra som jag hade hoppats innan finalen och så gör jag ett sådant misstag. Det är verkligen störande och jag har bara mig själv att skylla på, sa han.

Han körde annars väldigt stabilt under kvällen då han började med två andraplatser, följde upp med två heatsegrar och avrundade grundomgången med en andraplats till. 

– Jag hade verkligen bra fart på grejerna ikväll, så det gör avslutningen extra tung, sa Doyle.

Med lite distans till det hela ska han ändå vara nöjd med 14 poäng för fjärdeplatsen som för honom upp på en åttondeplats i totalställningen. Doyle har tolv poäng upp till Tai Woffinden som slutade nia i lördagens tävling och ligger sexa totalt.

– Det var helt klart ett steg i rätt riktning, sa Doyle.

Maciej Janowski lyckades också gå till semifinal, men åkte ut direkt och kom sexa till slut.

– Det gick inte så dåligt. Lite bättre för varje heat. Men det var tuff konkurrens i semifinalen och det räckte inte den här gången för mig, sa Janowski.

I sammandraget ligger han femma på 83 poäng och har 13 poäng upp till pallen där Fredrik Lindgren är trea på 96.

Jason Doyle hade guldläge på hemmaplan i finalen av Målillas GP. Det hela slutade dock med ett rejält antiklimax då han körde in i tejpen och fick åka ut bakvägen utan att få chansen att köra om medaljerna.
Jason Doyle hade guldläge på hemmaplan i finalen av Målillas GP. Det hela slutade dock med ett rejält antiklimax då han körde in i tejpen och fick åka ut bakvägen utan att få chansen att köra om medaljerna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!