Ännu en världsförare klar för Västervik Speedway

Världsfyran och svenska mästaren Fredrik Lindgren fortsätter att köra för Västervik Speedway i Bauhausligan. "Landets bästa förare ", säger Morgan Andersson.

Fredrik Lindgren förlänger sitt kontrakt med Västervik Speedway.

Fredrik Lindgren förlänger sitt kontrakt med Västervik Speedway.

Foto: Filip Gustafsson

Speedway2021-11-19 12:03

Fredrik Lindgren anslöt till Västervik mitt under säsongen 2020 och körde till sig ett snitt på 2,276 per heat på elva matcher, vilket placerade honom på femte plats i snittligan. 

”Att ha Fredrik klar för nästa säsong är vi självklart mycket glada för. Han fick en viktig roll i laget när han anslöt under säsongen och gjorde ett utmärkt jobb. Det är också mycket glädjande för Bauhausligan och svensk speedway att landets bästa förare är redo för en fortsättning. Med all den rutin och erfarenhet som Fredrik samlat på sig under alla år i världseliten vet jag att även många av de yngre förarna i truppen kommer att dra lärdom av det. När vi nu har Fredrik i laget så känns det som vi har en mycket bra spets i truppen då han under ett flertal år utmanat om världsmästartiteln och tillhör de absolut vassaste förarna i världen”, säger Västervik Speedways sportchef och lagledare Morgan Andersson.

undefined
Fredrik Lindgren.

Fredrik Lindgren säger i samma meddelande:

”Vi var väldigt glada över att få erbjudandet att få fortsätta i Västervik även nästa år. För oss som team och mig som förare har Västervik hjälpt mig att återfå den goda känslan för att köra i Sverige igen. Organisationen i Västervik samt Morgan Andersson och Christian Harrysson Carlsson är en kombination av en bra grupp av människor som ständigt vill utveckla individerna som jobbar för klubben. Den andan gillar vi som team och samhörigheten mellan oss är otroligt positiv och stark. Vi ser fram emot 2022 tillsammans med Västervik Speedway”.

Fredrik kommer även att köra för Czestochowa i Polen, vilket han också gjorde den gångna säsongen.

Truppen 2022: Artem Laguta 2.479 i snitt, Fredrik Lindgren 2.276, Bartosz Smektała 1.954, Viktor Kulakov 1.875, Gleb Chugunov 1.655, Jaimon Lidsey 1.489, Mads Hansen 1.455, Anton Karlsson 0.500 och Noel Wahlqvist 0.500.

Karta: Hejla Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!