Andersson om finalen – och tv-inhoppet

En som givetvis var på plats på Skrotfrag Arena i Målilla i gårdagens SM-final var Västerviks lagledare Morgan Andersson. Men i år gjorde han det på ett speciellt vis – som expertkommentator i Cmore:s tv-sändning tillsammans med den gamle radarpartnern Stefan Klemetz.

Under tordagens SM-final i Måilla hade Morgan Andersson tagit plats i Cmore:s tv-bås. "Det var skoj" säger han.

Under tordagens SM-final i Måilla hade Morgan Andersson tagit plats i Cmore:s tv-bås. "Det var skoj" säger han.

Foto: ANDREAS L ERIKSSON

Speedway2020-07-24 20:21

För speedwaypubliken är Morgan Andersson inte bara känd som lagledare och förbundskapten. För ett antal år sedan var han nämligen en uppskattad expertkommentator i tv – ofta tillsammans med Stefan Klemetz. I torsdags var duon återigen samlad för att kommentera svensk speedway.

– Vi har kamperat tillsammans under många år och nu gjorde jag ett gästinhopp, säger han.

Men förbundskapten Andersson var inte speciellt imponerad över den speedway som banan bjöd på.

– Det var ingen vidare underhållning. Det var mycket Följa John-speedway även om det blev lite bättre efter paus. Men det hettade till lite i sista omgången och de sista heaten var kanske det intressantaste för kvällen.

Och Jacob Thorssell segrade, var han din favorit?

– Det var en av aspiranterna, helt klart. Vi hade valt ut några stycken och han var en av dem, det var nog hela pallen egentligen. Sedan hade vi Mathias Thörnblom som en outsider som hade en kanonsäsong förra året.

Västerviks ende förare för kvällen, Linus Sundström, hade en mindre lyckad kväll och var inte speciellt nära att nå finalheatet.

– Han slarvade bort många poäng i den andra kurvan. Han behöver tävla och det vet han om. Vi har inga krav på att han ska ut och leverera som det var innan smällen, utan han har en rehabilitering som han jobbar på och det här var ett steg framåt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!