Andersson i halvtid: "Det är jag glad över"

Västervik Speedway har ett fyra poäng stort underläge att ta ikapp och vända efter den första semifinalen mot Dackarna.

Vadim Tarasenko och Morgan Andersson.

Vadim Tarasenko och Morgan Andersson.

Foto: Haris Dreco

Speedway2021-09-29 06:00

Hade du tagit det på förhand?

– Nja. Det är halvtid och jag vet mycket väl vad laget vi möter kan prestera så nu tar vi läget som det är, konstaterar Västerviks lagledare Morgan Andersson krasst.

Tydligt är dock att han är nöjd med hur hans förare tog sig an den svårbemästrade banan i Målilla på tisdagskvällen.

– Det är väldigt svåra förhållanden. Då går det åt lite extra mentalt. Jag gläds över hur vi kastar oss in när det är sånt dåligt före. Flera av oss hittade rätt och tog heatsegrar.

Var du orolig över hur dina förare skulle ta sig an tävlingen?

– Kanske lite, på vissa håll. Det kommer en del viktiga tävlingar för några av dem här men de visade verkligen att de kommer köra hårt.

Det tog två och en halv timma innan första heatet släpptes iväg. Tid som gick åt till att "försöka hålla fokus", enligt Andersson. Han utvecklar.

– Det blir en lång kväll. Det är bara att peppa på och försöka hålla alla redo och skarpa. Vi hade med oss lite frukt och mat och sådär men det tog ju slut ganska fort, så vi fick upp lite korv från Dackarna, det tackar vi för.

Matchen var jämn hela vägen och avståndet mellan lagen var aldrig större än sex poäng. I det 14:e heatet var Västervik på väg mot en tung fem-etta men ett missförstånd gjorde att Pawel Przedpelski hamnade för långt ut i det tunga materialet och passerades av båda Dacke-förarna.

– Det är racing, sånt som händer, speciellt i sådana förhållanden som idag, menar Andersson.

Returmatch i Västervik på onsdagskvällen alltså. Fram till dess är det upp till förarna att förbereda sig på bästa sätt.

– De ska vila ordentligt men deras mekaniker har en hel del att göra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!