"Alla gör det otroligt bra"

Bitter förlust i tisdags. Ljuv seger i onsdags. Gissa om det jublades i Dackelägret efter seger 47–43 på bortaplan. ”Yes, så jäkla skönt”, utbrast Dackelagledaren Johan Karlsson direkt efter att Greg Hancock fixat både segern och bonuspoängen i heat 14.

Oliver Berntzon gjorde en ny stark match för Dackarna. Han tog tio poäng i derbyt.

Oliver Berntzon gjorde en ny stark match för Dackarna. Han tog tio poäng i derbyt.

Foto: Haris Dreco

Speedway2018-07-18 21:50

Det svänger i speedway. Men det där vet ni. Vetlanda var favorittippat inför gårdagens returderby efter den knappa vinsten på G&B Arena i tisdags. Inte minst mentalt borde hemmastarka Vetlanda åtminstone haft ett övertag. Men Dackarna var heltaggade och ville ha revansch. Och som de tog den.

– Det här var säsongens absolut skönaste seger. Det är en stor lättnad och så jäkla härligt att vi vann efter alla tunga poängtapp i jämna matcher tidigare, säger Johan Karlsson.

Glädjen var total.

– Alla gör det så otroligt bra. Visst, våra reserver hade det kanske lite tungt, men de är ändå med och bidrar.

Flera förare imponerade stort hos Dackarna. Inte minst då den starka fyran i Greg Hancock (13 poäng), Patryk Dudek (tio), Oliver Berntzon (tio) och Maciej Janowski (åtta).

– Berntzon gör det så jäkla bra. Han har växt något helt otroligt den här säsongen, fortsätter lagledare Karlsson glädjestrålande.

Matchen fick annars en trist inledning, då Robert Miskowiak och Joel Kling kraschade redan i det andra heatet. Vetlandaföraren blev liggande länge och det befarades en allvarlig skada, men enligt rapporterna är det ändå ganska okej med polacken. Hur mycket det påverkade Vetlanda i matchen är oklart. Vetlanda tvingades i vilket fall som helst köra med en förare mindre i ett par av heaten.

Dackarna skaffade sig ett grepp redan i heat tre – ett grepp som Målillalaget aldrig släppte. Dackarna ledde med sex poäng i paus (33-27), men det var ändå helt ovisst hur det skulle gå. Och ännu mer ovisst blev det när Vetlanda tog en femetta i heat elva och var plötsligt bara två poäng bakom.

Då – i heat 12 – kom ett avgörande ryck.

– Så underbart. Vi kontrade direkt på deras femetta, sa Johan Karlsson efter att Oliver Berntzon/Greg Hancock bjudit på högklassig speedway och efter en suverän paråkning ordnat en fullpoängare.

I det första nomineringsheat avgjorde så Greg Hancock defintivt när han vann efter stark körning.

Segern i matchen till Dackarna och även bonuspoängen i hamn.

Vetlandas lagledare var förstås mindre nöjd:

– Det är jobbigt att förlora. Vi var för dåliga i starterna, vilket gjorde att vi inte kunde styra heaten som vi ville. Det är små marginaler som avgör. Samtidigt är det ett förbaskast starkt lag vi möter i kväll (onsdag). Deras toppförare imponerade.

Dackarna tog en skön revansch när laget besegrade Vetlanda i derbyt.
Dackarna tog en skön revansch när laget besegrade Vetlanda i derbyt.

43-47

Vetlanda–Dackarna ELITSERIEN Poäng Dackarna: Greg Hancock 13, Oliver Berntzon 10, Patryk Dudek 10, Maciej Janowski 8, Joel Kling 3, Hans Andersen 2, Pawel Przedpelski 1. Poäng Vetlanda: Artem Laguta 12, Bartosz Zmarzlik 9, Leon Madsen 6, Filip Hjelmland 5, Tomas H Jonasson 3, Brady Kurtz 2. Publik: 3 242.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!