Dubbla SM-medaljer till Dackeförare

Under onsdagen kördes den individuella JSM-finalen i speedway. När tävlingen summerades stod det två hemmaförare på podiet när Noel Wahlquist körde hem silvret och Avon Van Dyck bronspengen. Casper Henriksson blev svensk mästare efter sex raka heatsegrar.

JSM-finalen avgjordes under onsdagen i Målilla. Noel Wahlquist här i röd huva tog hem silvret.

JSM-finalen avgjordes under onsdagen i Målilla. Noel Wahlquist här i röd huva tog hem silvret.

Foto: Samuel Josefsson

Speedway2023-09-20 21:16

Efter att det tvingades ställas in på det ordinarie datumet kunde den individuella JSM-finalen avgöras under onsdagskvällen på Skrotfrag Arena i Målilla. I grundomgången var det fin leverans från Dackeförarna Noel Wahlquist och Avon Van Dyck som tog sig direkt till det avgörande finalheatet.

undefined
JSM-finalen i Målilla.

Tillsammans med Wahlquist och Avon Van Dyck tog sig Casper Henriksson och Ludvig Selvin sig vidare till final i kampen om SM-medaljerna. Där kunde sedan ovalens dominant Casper Henriksson köra hem SM-guldet efter sex raka heatsegrar inför 174 åskådare som såg finalen på plats. Silvret gick till Noel Wahlquist och bronspengen till Avon Van Dyck.

– Kul att komma på pallen och det känns bra med ett silver. Mitt mål inför tävlingen var att komma till finalheatet och ett silver får vara godkänt tycker jag. Casper var snabb och jag hängde på han ganska bra men kunde tyvärr inte passera. Men jag är nöjd med tävlingen annars och kul med två dackeförare på pallen på hemmaplan, säger Noel Wahlquist efter ha säkrat silvret.

undefined
JSM-finalen i Målilla.

Nästa vecka kan Noels Dackarna säkra SM-guldet på hemmaplan och han själv var med och hjälpte till i depån under den första finalen i Västervik i tisdags.

Kan ditt silver ge lite extra energi till laget?

– Haha, det vet jag inte. Hela laget känns taggade för att ta guldet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!