"Vi är hungriga, nu ska det avgöras"

Mariannelundskillen Filip Hjelmland har slagit Lejonens världsstjärna Bartosz Zmarzlik tidigare och på tisdagen i SM-semifinalen vill han kliva in för Dackarna och slå polacken igen. "Det är svårt, det är mycket nerver i alla förare", säger Hjelmland.

Filip Hjelmland är taggad inför att kliva in i slutspelet med Dackarna när man möter Lejonen på tisdag i den första SM-semifinalen.

Filip Hjelmland är taggad inför att kliva in i slutspelet med Dackarna när man möter Lejonen på tisdag i den första SM-semifinalen.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2023-09-04 17:00

Filip Hjelmland känner sig väl förberedd när hans Dackarna ska köra SM-semifinal på tisdagen mot Lejonen borta i Gislaved. Hjelmland har redan gått in i sin lilla egna slutspelsbubbla. Utöver körningen i Dackarna kör Filip Hjelmland slutspel i både Polen och Allsvenskan.

– Det kommer bli ett jäkla tempo i några veckor framöver, säger 24-åringen.

Förbereder du dig något extra till en slutspelsmatch?

– Det är inte mer än att man går igenom sina vanliga rutiner. Bra sömn, ett lättare träningspass, äta bra och gå igenom så alla grejer med cykeln funkar. Dagsrutiner som man gör inför varje match.

Filip Hjelmland går in med gott självförtroende inför den första semifinalen.

– Det är riktigt gött att det drar igång. Det har varit en lång väntan. Vi är sugna och hungriga och nu ska det avgöras. Det är lite extra i sådana här matcher och det får inte bli något fel. Varje poäng är viktig. 

Dackarna kommer ställa upp med följande lag: 1) Brady Kurtz, 2) Maciej Janowski, 3) Rasmus Jensen, 4) Daniel Bewley, 5 Andzejs Lebedevs, 6) Ludvig Lindgren, 7) Filip Hjelmland.

Hur är lagsammanhållningen?

– Vi har fått ihop gruppen tycker jag och vi har fått bygga på något under en längre tid. Vi vet vart vi har varandra. Det känns lugnt och stabilt. Vi är ett kompakt och solitt lag. Vi ska vara i en final tycker jag. 

undefined
Dackarna har fördel mot Lejonen i grundserien.

I grundserien var det fördel Dackarna i båda matcherna mot Lejonen (52-38 i Gislaved och 47-43 i Målilla).

Vad tycker du om Lejonen som motstånd?

– De är vassa och ett bra lag. Det kommer att bli en jämn match.

Lejonen kommer att formera laget så här mot Dackarna: 1) Jaroslaw Hampel, 2) Dominik Kubera, 3) Casper Henriksson, 4) Bartosz Zmarzlik, 5) Oliver Berntzon, 6) Matias Nielsen, 7) Daniel Henderson.

Hur ska ni få stopp på framförallt Zmarzlik?

– Alla frågar det hela tiden och det är svårt. Men kan man ta starten och lägga sig på ett bra spår så kan det gå bra. Han har inte varit så oövervinnlig den senaste tiden. Det går att klå honom och jag har gjort det tidigare. Jag vill slå honom igen. Han är världens bästa speedwayförare men det är mycket nerver i alla förare.

Fotnot: Du kan följa Dackarnas SM-semifinal mot Lejonen på tisdagen genom vår liverapportering med start 18.50 på tisdagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!