Gullringen tog sin andra raka seger i damfyran när man besegrade Södra Vi på måndagskvällen. Tuva Backstad avgjorde matchen för hemmalaget med sitt mål i den 67:e minuten.

– Det var en typisk derbymatch, med mycket som stod på spel. Vi skapade mycket chanser som vi brände. Den där riktiga kylan framför mål infann sig inte, säger Gullringens tränare Mikael Eklund.

Han delar ut extra beröm till Daniella Eklund och Elin Linder.

– De slet förträffligt på mittfältet. Hela laget gör en bra insats och det är bra att Tuva är där framme och petar in dem ibland.

Albin Karlsson är tränare för Södra Vi, som startade upp sitt damlag så sent som för ett år sedan. Han hyllar sina egna spelare – men också Gullringens damlag, som inte har mer än två år på nacken.

– Jag tycker att alla spelare som var på plan ska vara nöjda. Det är tjejer som knappt spelat fotboll tidigare och visar upp det vi får se idag. Alla 22 ska ha cred, säger Albin Karlsson.

Det stora målet för Södra Vi den här säsongen är att utvecklas som lag.

– Jag ser en tydlig utvecklingskurva. När man tar ett nystartat lag måste man jobba steg för steg. Detalj för detalj. Jag tycker att vi har gjort det. Det kommer mer och mer för varje gång – helheten blir bättre. Det ska bli jättespännande att se var det här kan sluta.