Södra Vi nollade Djursdala i derbyt

Södra Vi var starkast i derbyt hemma mot Djursdala SK under lördagen. Topplaget SVIF vann till slut med 4–0 och har nu allt i egna händer för att få kvala till division fyra.

Adrian Mathiasson gjorde två mål för Södra Vi i derbyt mot Djursdala.

Adrian Mathiasson gjorde två mål för Södra Vi i derbyt mot Djursdala.

Foto: Jonas Axelsson

Fotboll2019-09-21 17:40

Södra Vi fick en smakstart på det heta derbyt mot Djursdala och tog ledningen tidigt genom Adrian Mathiasson. 1–0 stod sig till halvtid men direkt i den andra halvleken slog Adrian Mathiasson till igen och gav sitt lag 2–0. Sedan var det inte mycket att snacka om och Södra Vi fyllde på med både 3–0 genom Filip Fredj och 4–0 genom David Nilsson innan domaren blåste slutsignalen.
– Vi började klart bäst men faller tillbaka lite i första halvlek. Sedan är vi klassen större i andra och 4–0 är helt i sin ordning. Alla sexton som spelar ska ha beröm för sin härliga inställning, säger Peter Magnusson, tränare i Södra Vi.
 

DSK:s Göran Svensson:
– Det var inte så mycket att säga om. Södra Vi började bra men vi var bra sista halvtimmen av första halvlek och då var det jämnt. Sen fick vi en mardrömsstart i andra halvlek. Men Södra Vi gjorde en bättre match än oss, säger DSK-ledaren Göran Svensson.

Eftersom Stjärnan tappade poäng mot Lojal har SVIF nu allt i egna händer inför den sista matchen. Man står på kvalplats med två poäng ned till Stjärnan.
– Vi fick en skänk från ovan och det här är något vi inte trodde på förhand, säger Peter Magnusson.

I DSK fick Andreas Brodin och Fritiof Sundberg beröm.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!