Södra Vi tog en komfortabel seger med 4–1 efter att Filip Frejd öppnat målskyttet i den 12:e minuten. Efter att Gunnebo kvitterat kunde Adrian Mathiasson fylla på hemmalagets ledning med två snabba mål innan halvtid.

– Första halvlek rullar vi på riktigt bra och skapar mycket lägen. I andra halvlek blev det mer avslaget. De hotar inte oss och vi gick ner i tempo, säger Peter Magnusson, tränare i Södra Vi.

Filip Frejd ville inte vara sämre än sin lagkamrat och såg därför till att göra ett andra mål med fem minuter kvar av matchen. Sammantaget stod SVIF för en riktigt fin insats.

– Jag tycker att hela laget ska få plus. I andra halvlek går vi som sagt ner i tempo, men vi är ändå bättre än dem, säger Peter Magnusson.

Segern gör att Södra Vi vinner grupp 9. Laget får nu kvala mot Överums IK för att ta sig till nästa omgång i cupen. Om man går vidare är det mest en bonus enligt Peter Magnusson.

– Vi har tagit det här som träningsmatcher och kört olika system i varje match. Eftersom det är så få träningsmatcher måste man våga testa lite.