Södra Vi gjorde 4-1 på Målilla

Målillas tunga svit utan segrar fortsätter - medan Södra Vi klev tillbaka på segerspåret och vann matchen i Målilla med 4-1.

Södra Vi tog en ny trepoängare efter 4-1 borta mot Målilla.

Fotboll2019-08-24 21:09

Södra Vi tog tag i taktpinnen från start och ledde med 3-0 efter den första halvleken. Målilla var inte ofarligt, utan skapade en del, men som tidigare under säsongen har laget svårt att omsätta lägen till mål.

– Det är alltid skönt med tre poäng mot ett lag som tycker att man ska kunna slå på förhand. Vi spelade bra i första halvlek och följde vår matchplan. Målilla flyttade upp laget i andra halvlek och vi kanske blev lite stressade där, men när vi gjorde 4-0 så dog matchen, säger Södra Vi-tränaren Peter Magnusson som ville berömma Elias Hallingfors för en bra match.

Södra Vi behåller därmed sin tätposition. Mållla däremot är kvar på nedflyttningsplats.

– Södra vi är bra. Men vi gjorde en okej match, och skapade mycket målchanser, men hade väldigt svårt att få dit bollen. Vi ligger där vi ligger för den sakens skull, tabellen ljuger inte. Vi har matcher mot Storebro och Fågelfors framöver där vi bör ta poäng, så det är lite upp till oss själva, säger Målillatränaren Patrik Gunnarsson, som berömde målvakten Christoffer Mikkonen.

Målskyttar Södra Vi: Adrian Mathiasson två, Anton Brorsson och Elias Hallingfors.

Målskytt Målilla: Andreas Lövgren.