Smällen: Fick storstryk i derbyt

Oj, vilken tung derbysmäll Hultsfreds HF åkte på mot Växjö. "Det var inte bra och ett rejält bakslag", säger tränaren Bosse Sundqvist efter 41–19 i baken.

Hultsfreds HF fick stordäng i derbyt mot Växjö.

Hultsfreds HF fick stordäng i derbyt mot Växjö.

Foto: Roelof Stroetinga

Handboll2019-02-16 18:29

Av siffrorna förstår ni att hemmalaget Växjö dominerade stort. HHF hängde ändå med skapligt till halvtidsvilan.

– Då låg vi under med 18–12 och vi kände att det inte var någon omöjligthet att vända och hämta in sex mål, säger Sundqvist.

Istället blev det platt fall. Och inte blev det bättre när lagets främste målskytt Ivan Pilipovic fick rött kort efter tre utvisningar.

– Jag tycker att vi blir hårt straffade. Vi hade sju utvisningar och Växjö bara två. Det kändes konstigt. De gick hårt åt våra linjespelare (Albin Nilsson och Sasa Omrcen). Vi fick inte ens frikast med oss i situationerna, säger Sundqvist suckar.

Han passade samtidigt på att berömma Växjö för sitt snabba spel, hårda arbete och kontringsspelet.

– Jag vet inte hur många kontringsmål de gör på oss, men det är många.

Hultsfred hade också svårt för Växjös försvarsspel, ett 3–2–1-system.

– Det brukar passa oss ganska så bra, men nu hade vi det väldigt svårt.

HHF saknade Eric Schultz i den här matchen, liksom Lukas Örnros och Axel Henriksson. Ännu värre blir det nästa helg, i de viktiga hemmamötena mot H43 (lördag) och Höör (söndag).

– Ivan (Pilipovic) är tyvärr avstängd mot H43 och så skadade sig Adam Sundqvist igen i axeln. Det är kört för honom nu den här säsongen.

Hultsfred har ett knivigt läge i handbollstvåan. Laget ligger på negativ kvalplats och har just nu sex poäng upp till säker mark. Tränare Sundqvist gav Albin Nilsson och Ivan Pilipovic ett plus för insatsen mot Växjö.

Målen: Ivan Pilipovic 4, Albin Nilsson 4, Robin Löfstedt 3, Christoffer Sundqvist 2, Andreas Torngren 2, Henrik Böris 2, Elias Andersson-Landholm och Tobias Stridh.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om