LÄS MER: Så var premiärmatchen minut för minut

Västervik kom till spel med rutinerade trion Hanna Ströberg, Clara Adolfsson och Allis Winqvist.

– Visst blir de nyttiga med sin erfarenhet i vårt unga lag. Vi kan ha ytterligare något ess i rockärmen, säger Västerviks tränare Oskar Klein.

Artikelbild

| Hemmaspelarna hade all anledning att jubla efter premiärsegern.

Clara Adolfsson låg bakom hemmasegern i och med att hon gjorde de två första målen.

1–0 kom på straff i sjätte minuten sedan Tove Samuelsson fällts. Vid 2–0-målet placerade Clara bollen intill ena stolpen sedan Mia Larsson jobbat fram bollen i 37:e minuten och 3–0-målet kom ett par minuter senare när Tove Samuelsson tog vara på en tilltrasslad situation i gästernas straffområde.

Västervik fick en drömstart på andra halvlek i och med att Nora Zühlke gjorde 4–0 efter hörna i 46:e minuten. Efter detta hade hemmalaget bra koll på händelserna och kunde säkert spela av resten av matchen.

– Vi är självklart nöjda efter att vi gjort en fantastisk insats. Vi krigar bra hela matchen och den här gången studsar bollen vår väg. Vi har aldrig tidigare besegrat Vimmerby så det känns skönt, säger Oskar Klein.

Artikelbild

| Vimmerbys Julia Rosin med bollen.

Vimmerby hade två hetan lägen att spräcka nollan hade Moa Thorstensson redan i andra minuten, men skottet smet precis utanför stolpen och i andra halvlek gick en hörna direkt i stolpen.

– Det är en alldeles får dålig första halvlek från vår sida. Vi började bra, men sedan vet jag inte vad som hände. Det blir bättre i andra halvlek, men tyvärr har vi studsarna på vår sida den här gången. Det är lika bra att ha gjort plattmatchen redan i första matchen, säger Vimmerbys tränare Håkan Eriksson.