Skön seger gav försprång i tabellen

Hjältevad/Mariannelund hade en bra fredagskväll där de besegrade Husar B med 12-1 (5-1, 2-0, 5-0). "Vi behövde den här urladdningen", säger Alexander Larsson som gjorde en bra match.

Hjältevad/Mariannelund besegrade Husar med 12-1 och fortsätter jakten på att gå upp till division tre.

Hjältevad/Mariannelund besegrade Husar med 12-1 och fortsätter jakten på att gå upp till division tre.

Foto: Torbjörn Allvin

Innebandy2020-01-31 22:25

Det var inte bara för att han gjorde två mål som Jimmy Risberg var nöjd efter matchen. Den spelande tränaren tyckte att laget gjorde en gedigen insats som kollektiv när HM IS vann. 

– Vi gör det bra tillsammans. Försvaret är stabilt och vi är starka rakt igenom. Det jag framför allt vill lyfta fram är att vi spelar på tre femmor idag, och ändå gör det jättebra, säger Risberg. 

Han hyllar tredjekedjan med Casper Risberg, Johan Adolfsson och Rasmus Sandsborg. 

– De gör ett jättebra jobb och flera mål sker när de är inne. Det är kul att vi har sådan bredd att alla kedjor kan prestera, säger Risberg. 

– I en sån här match vill vi spela med tre femmor rakt igenom, det hade varit fel annars. Det finns så många duktiga spelare så då är det bäst att gå runt. 

HM IS-spelaren Alexander Larsson är inne på samma spår:

– Vi har haft några tuffa kamper där vi inte kunnat rotera så mycket. Men idag kunde vi det och alla gjorde det jättebra. Vi är nöjda med spelet. 

Alexander gjorde själv två mål (även om han bara noterades för ett av dem)

– Jag brukar ju snitta två per match ungefär så det kändes bra. Det är kul när det funkar. 

Erik Stejdahl gjorde liksom Alexander Larsson en bra match. Han gjorde en hel del snygga dribblingar. 

– Det är väl lite min grej. Jag går som trollkarlen i laget, haha. Nej, men jag tycker det är kul att leka med bollen och lägga upp fina chanser till polarna, säger, Erik som är ganska nöjd med säsongen hittills. 

– Säsongen har varit bra. Vi har inte kunnat träna fullt ut för vi inte haft målvakt med. Det har sabbat lite för oss i de matcherna vi förlorat. Att vi inte kunnat träna ihop kedjorna. Annars är det väl okej. 

Samtidigt som HM IS tog tre poäng i derbyt mot Husar förlorade toppkonkurrenten Malmbäck mot Craftstaden. Det gör att laget har ett utmärkt läge att komma topp två.

– Det ser ljusare ut. Vi har tuffa matcher kvar och ska göra allt vi kan. Jag ser verkligen fram emot ett eventuellt kval, avslutar Alexander Larsson. 

Matchfakta

HM IS-Husar B 12-1 (5-1, 2-0, 5-0)

Poängen HM IS: Gustav Stejdahl 3+0, Robert Karlsson 2+1, Jimmy Risberg 2+1, Johan Adolfsson 2+1, Alexander Larsson 2+1, Albin Adolfsson 1+0, Erik Stejdahl 0+3, Marcus Edgren 0+2, Rasmus Sandsborg 0+1. 

Våra betyg: Erik Stejdahl tre stjärnor, Alexander Larsson två stjärnor, Marcus Edgren en stjärna.

Här är hemmalagets Robert Karlsson i en duell med bortalagets spelare.
Här är hemmalagets Robert Karlsson i en duell med bortalagets spelare.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!