Premiärmatchen mot Hageskruv från Lenhovda blev en dramatisk och rafflande kamp, där Bravehearts till slut vann på straffar. Lika tätt och jämnt blev det i andra matchen mot Nässjö – i det som från början såg ut att bli lätt som en plätt.

– Vi började bra och tog ledningen med ett par mål, men sedan tappade vi i slutet, säger ledaren Henrik Lindström, som fick se sitt lag hålla undan trots att de hade en spelare utvisad i slutminuten.

Boston Bravehearts består av ett gäng lirare, där de flesta tidigare spelat hockey på olik nivåer. Här finns bland andra de före detta A-lagslirarna i Vimmerby Hockey, Tim Dickinson, Anders Kostenius och James Mattsson. Dickinson blev för övrigt målskytt två gånger om:

Artikelbild

| Boston Bravehearts - ett vinnargäng. Det nystartade hockeylaget i Vimmerby segrade även i sin andra match.

– Det är jättekul att spela och den där tävlingsinstinkten finns ju fortfarande kvar, haha. Och jag måste säga att det är betydligt roligare med hockey än att dra på sig löparskorna och ge sig ut i skogen i Nybble.

Det var fullt manskap som spelade mot Nässjö i lördags kväll.

– Vi har 34 spelare registrerade i klubben. Det är lite synd att vi inte får vara mer än 22 spelare i matcherna, säger Henrik Lindström och tillägger att Boston Bravehearts spelar i en serie som kallas rekreation.

Två matcher återstår – och det är samma motstånd som väntar, Nässjö och Hageskruv.

Utöver Dickinson gjordes målen av följande: Robert Svensson 2, Olle Ekman, Viktor Brindmark, Arvid Alvin och Markus Engdahl.