Sverige tvåa igen: "Lite för långt upp i dag"

I Östersund tappade Sverige segerchansen på sista sträckan i skidskytte. I Hochfilzen var det avgjort redan tidigare. Norge vann före Sverige igen. –Det var lite för långt upp till Norge i dag, säger Elvira Öberg.

Elvira Öberg och Hanna Öberg. Arkivbild.

Elvira Öberg och Hanna Öberg. Arkivbild.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Skidskytte2023-12-10 15:26

I mål skiljde det 31,6 sekunder, men det var på skjutvallen som det avgjordes. Sverige hade tio extraskott jämfört med Norges sex.

I det svenska laget ingick Anna Magnusson, Mona Brorsson, Hanna Öberg och Elvira Öberg.

I världscuppremiären i Östersund sköt Hanna Öberg bort Sveriges segerchans på sista sträckan. I Hochfilzen fick systern Elvira Öberg köra sistasträckan i stället.

Kämpade med fokus

Men det räckte inte för att kunna klå Norge. Elvira Öberg gick ut 21 sekunder efter norskan Ingrid Landmark Tandrevold.

– Ingrid gör en bra sträcka och då blir det svårt. Det var lite för långt upp idag, säger Elvira Öberg, som var en halv minut efter norskan i mål, till SVT.

– Jag var också lite trött i dag och fick kämpa med fokuset. Men jag är väldigt nöjd med min insats, det var skönt att få sätta dem i stå igen. Jag har inte bommat ett skott i stå, inte ens på träning, det tar jag med mig till nästa vecka.

Anna Magnusson körde första sträckan och kunde, efter två extraskott, skicka ut Mona Brorsson i täten – tätt följd av Tyskland och Norge.

Brorsson, som inte körde stafetten i Östersund, tvingades ta till två extra skott både i liggande och i stående och tappade 47 sekunder till täten efter sin sträcka, som då var Italien före Norge.

– Två plus två är för mycket, men jag krigade på i spåret, säger Brorsson till SVT.

"Hittade inte pricken"

Hanna Öberg var snabb i spåret men fick problem i ståskyttet, precis som i stafetten i Östersund. Det blev två extraskott och en långsam skjutserie.

– Jag kom dåligt in i ståserien, jag hittade inte pricken och behövde ta om och andas. Det blev lite skakigt (i benen) också, säger hon till SVT.

– Men jag har gått på under alla varven i spåret, åkningen är jag nöjd med.

Skidskyttarna laddar nu om för tävlingar i schweiziska Lenzerheide den 14-17 december.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!