Stina Nilsson petas från världscupen

Misslyckade resultat i premiären i Östersund petar Stina Nilsson från världscuplaget i skidskytte.

Stina Nilsson under tävlingarna i Östersund. Arkivbild.

Stina Nilsson under tävlingarna i Östersund. Arkivbild.

Foto: Anders Wiklund/TT

Skidskytte2023-12-05 08:18

Den förra skidstjärnan, som sadlat om till skidskytte, blev inte bättre än 69:a och 84:a i Östersund och flyttas därför ner till IBU-cuplaget till helgens tävlingar i Idre.

Hon får inte träffa sambon Emil Nykvist den kommande veckan heller eftersom han i stället flyttas upp i världscuplaget som åker till Hochfilzen i Österrike. Han tar Anton Ivarssons plats och Ivarsson får tävla i IBU-cupen i stället.

Sara Andersson, som liksom Nykvist gjorde fina resultat i IBU-cupen den senaste tiden, tar Nilssons plats i världscuptruppen.

Jesper Nelin reser ner senare till Hochfilzen på grund av förkylningssymptom.

I Hochfilzen kör man sprint på fredag, jaktstart på lördag och stafett på söndag.

I stafetten hoppas damlaget få revansch på Norge, som vann före Sverige i Östersund. Herrlaget kom sexa i sin stafettpremiär. I Östersund blev det också segrar i singelmixedstafett och i herrarnas jaktstart genom Sebastian Samuelsson.

"Vi har fått se att vi har hög kapacitet och går in i de kommande veckorna med en god känsla", säger landslagstränaren Johannes Lukas i ett pressmeddelande.

Fakta: Skidskyttetruppen till Hochfilzen

Damer: Tilda Johansson, Anundsjö, Elvira Öberg, Piteå, Hanna Öberg, do, Anna Magnusson, do, Mona Brorsson, Finnskoga, Sara Andersson, Mora, Linn Persson, Bore.

Herrar: Emil Nykvist, Bore, Jesper Nelin, Östersund, Malte Stefansson, Oxberg, Martin Ponsiluoma, Tullus, Oskar Brandt, I 2, Sebastian Samuelsson, I 21.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!