Stina Nilsson hade covid-19 – slutade 84:a

Premiären i Östersund gav inte Stina Nilsson beskedet hon hoppats – en 84:e-plats i distansloppet. Hennes världscupplats framåt är oviss. –Den hänger i en sytråd, säger den 30-åriga skidskytten som haft covid-19.

Stina Nilsson efter målgång i damernas distanslopp under världscuppremiären i skidskytte på Östersunds skidstadion.

Stina Nilsson efter målgång i damernas distanslopp under världscuppremiären i skidskytte på Östersunds skidstadion.

Foto: Anders Wiklund/TT

Skidskytte2023-11-26 14:28

Premiärnerver, dåligt skytte och en 84:e plats var långt från den starten som Stina Nilsson behövde för att försvara sin plats i världscuplaget.

– Jag är inte alls säker på min plats framåt och det ska jag ju inte känna heller. Det här påverkar mitt självförtroende ganska mycket, speciellt när man inte har ett grundsjälvförtroende sedan försäsongen, säger hon.

En förkylning, som visade sig vara covid-19, några veckor före världscuppremiären har gjort att 30-åringen missat en del pass hon hade behövt i kroppen.

– Jag är glad att jag får en chans till i sprinten. Åkningen är ändå lite bättre än i Idre, det tar jag mig med. Kurvan lutar lite uppåt även om det är väldigt svag lutning. Jag hoppas det fortsätter fram emot sprinten.

Det blev två bom redan i första och totalt hela sju bom.

– Hela min första serie var hög, jag brukar aldrig skjuta högt utan snarare lågt. Så det var nog lite höga axlar i dag. Jag känner nog av premiärnerver, säger Stina Nilsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!