Skidskyttestjärnor lägger av: "Mitt sista lopp"

Skidskyttestjärnorna lägger av på löpande band. Bara timmarna efter att Anaïs Chevalier-Bouchet, Frankrike, meddelat att hon avslutar karriären kom norska stjärnan Tiril Eckhoff med samma besked.

Anaïs Chevalier-Bouchet avslutar karriären. Arkivbild.

Anaïs Chevalier-Bouchet avslutar karriären. Arkivbild.

Foto: Anders Wiklund/TT

Skidskytte2023-03-15 16:40

I tisdags meddelade både norskan Marte Olsbu Røiseland och Denise Herrmann-Wick, Tyskland, att de avslutar sina skidskyttekarriärer.

På onsdagen kom samma besked från ytterligare två profiler.

Tiril Eckhoff, 32, har inte tävlat på hela säsongen och hennes sista tävling blev på Holmenkollen i fjol. Norskan drabbades av covid-19 i fjol våras och har sedan dess haft hälsoproblem, bland annat med sömnsvårigheter.

Nu meddelar det norska skidskytteförbundet att Eckhoff slutar. Den 32-åriga norskan har varit en av de bästa kvinnliga skidskyttarna internationellt med åtta OS- och 15 VM-medaljer.

Timmarna innan meddelade också franska stjärnan Anaïs Chevalier-Bouchet att hon slutar efter helgens världscupavslutning i Holmenkollen.

"Det blir mitt sista lopp i Oslo. Det är dags att lägga geväret på hyllan. Jag är så glad över att jag gav mig chansen att lyckas och höll fast vid mina värderingar under hela min karriär. Nu väntar ett annat liv för mig. Jag kan knappt vänta på vad som komma skall", skriver Anaïs Chevalier-Bouchet på Instagram.

Den 30-åriga fransyskan har tagit tio medaljer i VM och OS, bland annat silver i OS i Peking förra året.

Tiril Eckhoff vid segern i Holmenkollen förra året. Arkivbild.
Tiril Eckhoff vid segern i Holmenkollen förra året. Arkivbild.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!