Skidskyttestjärnan tar paus tills vidare

Skidskyttestjärnan Tiril Eckhoff mår inte bra. Därför tar norskan en paus från all träning och allt tävlande. –Vi vet inte när hon kan vara tillbaka, säger landslagsläkaren Aasne Fenne Hoksrud.

Tiril Eckhoff mår inte bra och tar därför en paus från skidskyttet. Arkivbild.

Tiril Eckhoff mår inte bra och tar därför en paus från skidskyttet. Arkivbild.

Foto: Terje Bendiksby/NTB/TT

Skidskytte2022-11-03 15:23

Det är norska skidskytteförbundet som meddelar att Tiril Eckhoff inte mår bra och att hon därför har bestämt sig för att ta en paus från karriären. Nyligen berättade Eckhoff att hon under en längre tid lidit av stora sömnproblem och att hon inte återhämtat sig från en coronasjukdom från i mars.

– Hon får bra uppföljning och all hjälp hon kan få, vi hoppas så klart att Tiril kan vara tillbaka snart, säger landslagsläkaren Aasne Fenne Hoksrud.

32-åriga Eckhoff kommer inte att vara med i den norska truppen till världscuppremiären i finländska Kontiolax i slutet av november. Redan tidigare i somras drog hon i nödbromsen efter att kroppen skrikit efter mer vila.

– Det blir en trupp utan Tiril, men så kan det vara i bland. Det är inte alltid alla kan vara med, säger landslagschefen Per Arne Botnan.

Tiril Eckhoff är en av Norges mest framgångsrika skidskyttar med bland annat två OS-guld och totalt tio VM-guld på meritlistan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!