Samuelssons missräkning: "En mardrömsserie"

Sebastian Samuelsson hade ingen lyckad dag. Svensken blev femma i jaktstarten – efter rejält strul med geväret i det tredje skyttet. –Jag är inte nöjd med den serien, säger Samuelsson i SVT.

Sebastian Samuelsson.

Sebastian Samuelsson.

Foto: Matthias Schrader/AP/TT

Skidskytte2023-12-09 12:52

Sebastian Samuelsson hade tätkänning när världscupen i skidskytte fortsatte med jaktstart över 12,5 kilometer i österrikiska Hochfilzen under lördagen.

Men i det tredje skyttet strulade geväret och Samuelsson bommade två skott. Skjutserien gick på 42 sekunder vilket gjorde att Samuelsson tappade rejält.

– Det var en mardrömsserie för honom. Oftast är det lite slarv, men han får berätta om det. Han kommer ur rytmen, säger skyttetränaren Jean-Marc Chabloz i SVT.

Sebastian Samuelsson slutade till slut på en femteplats, och blev bäste svensk. Martin Ponsiluoma slutade på 13:e plats.

– Jag börjar skaka på benen och blir stressad, jag grämer mig över stående skyttet, men det är en grej som kan hända, men jag ska klara av situationen ändå. Jag är inte nöjd med den serien, säger Samuelsson i SVT.

Bättre gick det för Norge som tog hand om de fyra topplaceringarna. Johannes Thingnes Bø tog säsongens första seger. Tvåa blev Johannes Dale, trea Tarjei Bø och fyra blev Sturla Holm Lægreid.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!