Ponsiluoma fyra – trippelt norskt på pallen

Martin Ponsiluoma såg ut att gå mot fiasko när jaktstarten över 12,5 kilometer avgjordes i schweiziska skidorten Lenzerheide. Men den svenske skidskyttestjärnan reste sig, sköt fullt i sista skyttet och slutade till slut på en fjärdeplats. –Det är nära pallen, säger 28-åringen i SVT.

Martin Ponsiluoma.

Martin Ponsiluoma.

Foto: Gian Ehrenzeller/AP/TT

Skidskytte2023-12-16 17:14

Ponsiluomas åktid var den fjärde bästa under lördagseftermiddagen och det kunde ha slutat ännu bättre för svensken, men två bom inledningsvis förstörde chanserna till säsongens första pallplats. Totalt blev det tre bom.

– Det är en bom för mycket, men jag är väldigt nöjd ändå. Jag räddar det bra efter första skyttet. Man vill alltid framåt och inte ge upp efter första. Jag kände att jag åkte bra så det var bara att köra, säger Martin Ponsiluoma.

I fredagens sprint blev Ponsiluoma sjua – även då efter tre bom totalt.

Det blev trippelt norskt på pallen där Johannes Thingnes Bø vann, Endre Strömsheim blev tvåa trots strul i sista skyttet och Sturla Holm Lægreid slutade trea.

När det var dags för avgörandet tappade Strömsheim magasinet i snön. Norrmannen tvingades ta av sig sina skidor, gå ner på knäna och plocka upp den igen. Trots det blev det alltså en pallplats – hans första i karriären.

– Det är det värsta jag upplevt, säger Strömsheim till SVT.

Världscuptävlingarna i Lenzerheide fortsätter med masstart på söndag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!