OS-guldmedaljörens råd till Stina Nilsson

Tyska skidskytten Denise Herrmann blev historisk i och med segern i distanstävlingen. Därmed har hon vunnit OS-medalj i både längdskidor och skidskytte. Direkt efter tävlingen skickade hon en hälsning till Stina Nilsson som nu gör samma resa: –Stina bör vara sig själv, avslappnad och kämpa på. Hon måste tro på sig själv.

Denise Herrmann vann först OS-guld. Sedan skickade hon en hälsning till Stina Nilsson, som nu gör samma resa som tyskan.

Denise Herrmann vann först OS-guld. Sedan skickade hon en hälsning till Stina Nilsson, som nu gör samma resa som tyskan.

Foto: Frank Augstein/AP/TT

Skidskytte2022-02-07 13:40

Denise Herrmann, som kommer från Schlema i östra Tyskland, var i flera år en av världens bästa längdskidåkare. Toppen på längdkarriären kom i samband med OS i Sotji 2014 när hon ingick i det tyska lag som tog brons i stafett.

Därefter ville hon gå vidare, bli skidskytt och 2016 gjorde hon debut i skidskyttarnas världscup. En övergång som imponerar. Hon tog VM-guld i Östersund 2019 och nu skrällde hon på allvar genom att vinna OS-guld på distansloppet i Zhangjiakou.

Bytet av sport var fullbordat.

På en annan plats i Zhangjiakou följde Stina Nilsson loppet. Hon väntar fortfarande på att få göra sin första OS-start i Kina.

Hälsing till Stina Nilsson

Efter segerhyllningarna på stadion skickade också Denise Herrmann en hälsing till Stina Nilsson:

– Jag hoppas hon får chans att starta i nästa tävling. Jag vet att hon är stark, speciellt eftersom hon också är olympisk guldmedaljör. Vi har mötts ett par gånger, speciellt i teamsprint i Sotji.

TT: Vad är det viktigaste som Stina Nilsson nu bör tänka på i satsningen på sin nya sport?

– Stina bör vara sig själv, avslappnad och kämpa på. Hon måste tro på sig själv. Hon har gjort bra resultat den här säsongen, svarar Denise Herrmann till TT med ett leende.

Fakta: Denise Herrmann

Från: Schlema i östra Tyskland.

Ålder: 33 år.

Meriter längdåkare: OS: Brons i stafett 2014, sex pallplatser i världscupen.

Meriter skidskytt: OS: 2022. VM: ett guld 2019, fyra silver och ett brons. Världscup: Sju individuella segrar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!