Öbergs succé fortsätter – vann jaktstarten

Elvira Öbergs första seger i världscupen den här säsongen är ett faktum. Skidskyttestjärnan vann jaktstarten över 10 kilometer i österrikiska Hochfilzen. –Jag är jättenöjd med tävlingen, säger Elvira Öberg i SVT.

Elvira Öberg. Arkivbild.

Elvira Öberg. Arkivbild.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Skidskytte2023-12-09 15:15

Öberg var stabil loppet igenom men det blev dramatiskt i det sista skyttet. Öberg och norskan Ingrid Landmark Tandrevold stod jämsides och båda gick för segern. Men Öberg var kylig, sköt fullt och gick ut i ledning och kunde därefter säsongens första seger.

– Det var en kul tävling. Jag är jättenöjd, det är kul när jag kan vara så avslappnad på skjutvallen, säger Öberg i SVT.

Segern kommer efter fredagens andra plats i sprinten.

– Jag har haft en jättebra känsla hela tiden här i Österrike. Jag vågade lita på kroppen och ville göra precis som på träningen, vilket jag också gör. Jag kände att jag hade ett övertag men ville skjuta fullt så jag kunde chilla lite, säger svenskan efter lördagens seger.

Schweiziskan Lena Häcki-Gross blev tvåa och trea kom Tandrevold.

För systern Hanna Öberg slutade tävlingen med en sjätteplats. Anna Magnusson blev nia, Mona Brorsson 14:e och Linn Persson kom på 15:e plats.

– Det känns bra. Jag var offensiv från start men jag kanske inte orkade hålla farten i spåret, men jag är jättenöjd med min tävling, säger Hanna Öberg.

Tävlingshelgen avslutas på söndag med stafett för damer och herrar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!