Öberg totaltvåa: "Helt fantastisk säsong"

Elvira Öberg blev bästa svenska på åttonde plats i skidskyttedamernas jaktstart över 10 kilometer i Holmenkollen och säkrade därmed andraplatsen i totala världscupen. –Det har varit en helt fantastisk säsong, säger 23-åringen till SVT.

Elvira Öberg slutade åtta i jaktstarten och tvåa i totala världscupen.

Elvira Öberg slutade åtta i jaktstarten och tvåa i totala världscupen.

Foto: Terje Bendiksby/NTB/TT

Skidskytte2022-03-19 13:40

För andra dagen i rad blev det norsk seger genom Tiril Eckhoff. Norge fixade dessutom en dubbelseger på hemmaplan då Eckhoff vann 24,9 sekunder före Marte Olsbu Røiseland. Trea blev Paulina Fialkova, Slovakien.

Åttan Elvira Öberg var knappt en och en halv minut bakom Eckhoff och knappt 40 sekunder från pallen i lördagens lopp som innebar att hon säkrade andraplatsen i totala världscupen bakom totalsegraren Røiseland.

"Väldigt, väldigt nöjd"

– Det är klart att man vill gå hela vägen men det har varit en helt fantastisk säsong. Jag slutar tvåa i totalen i min tredje världscupsäsong och är nyss fyllda 23 år. Jag är väldigt, väldigt nöjd med det och jag känner verkligen att jag har många år på mig att bli minst lika bra som Marte och jag har många områden där jag fortfarande kan utvecklas mycket. Det känns verkligen jättebra, säger Elvira Öberg till SVT.

Svenskorna hade ett tufft utgångsläge i jaktstarten efter att ha varit långt efter täten i fredagens sprint, som även den vanns av Eckhoff. Flera av de blågula åkarna stod däremot för ordentliga uppkörningar.

Sju bom för Nilsson

Elvira Öberg, två bom, körde upp sig från 17:e till åttonde plats och Mona Brorsson, som sköt fullt i samtliga fyra skjutningar, körde upp sig från 27:e till 13:e. Linn Person körde upp sig från 23:e till 15:e och Hanna Öberg från 39:e till 30:e.

Stina Nilsson, bästa svenska i sprinten på en 16:e-plats, föll till 39:e efter sju bom och Emma Nilsson föll från 24:e till 40:e.

På söndagen avslutas damernas världscupsäsong med masstart över 12,5 kilometer i Holmenkollen utanför Oslo.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!