Öberg om sjukdomsoro: "Nojar inte"

I skidlandslaget råder covidkaos. Men skidskyttarna håller sig friska – precis som vanligt. –Jag är alltid orolig för att bli sjuk, men jag vill inte vara för nojig, säger Elvira Öberg inför onsdagens världscupstafett hemma i Östersund.

Elvira Öberg.

Elvira Öberg.

Foto: Anders Wiklund/TT

Skidskytte2023-11-28 17:29

Anna Magnusson, Linn Persson, Elvira Öberg och systern Hanna Öberg ska köra onsdagens världscupstafett hemma i Östersund.

Kvartetten är frisk och kry inför tävlingen – samtidigt som ett covidutbrott återigen har drabbat kollegorna i skidlandslaget.

Håller avstånd

Elvira Öberg tror inte att skidskyttarna, som sällan är sjuka i samma utsträckning som längdåkarna, egentligen gör något speciellt för att hålla sig friska.

– Det skiljer nog inte så mycket mellan oss, säger hon.

– Jag fick ju andra halvan av förra säsongen förstörd.

Elvira Öberg berättar att hon ofta oroar sig för att bli sjuk.

– Men samtidigt vill jag inte vara för nojig. Jag försöker hålla avstånd till folk och spritar händerna. Om jag går och handlar gör jag det när det är lite folk i affären.

Revansch att utkräva

Elvira Öberg upplevde ett tungt distanslopp i söndags. Åkningen var förvisso rätt bra, men skyttet svek. I liggande blev det totalt två bom och i stående hela fyra, vilket gav en blygsam 39:e plats.

– Jag är besviken, men har lagt det bakom mig. Liggskyttet var ingen katastrof, men i stå var det lurigare. Två plus två (bom) är för dåligt. Men det är svårt att säga vad det beror på, säger hon.

Elvira Öberg kör tredje sträckan för Sverige, Hanna Öberg den fjärde och sista.

– Jag har fokus framåt. Det är bra att ha en stafett att blicka fram emot, säger Elvira Öberg.

Hanna Öberg, som slutade på 16:e plats i distansloppet:

– Senast var inget topplopp, men det var ingen katastrof heller, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!