Kaosresa för skidskyttar: Gevären saknas

Framme i Hochfilzen men utan gevär. Sara Andersson, Anton Ivarsson och Emil Nykvist har fått en kaosuppladdning inför världscuptävlingarna i Österrike. –Gevären tror vi kommer fram, säger Emma Höglund, presschef för skidskyttelandslaget

Anton Ivarsson, bilden, och Sara Andersson samt Emil Nykvist fick en tuff uppladdning till världscuptävlingarna i Hochfilzen. Arkivbild.

Anton Ivarsson, bilden, och Sara Andersson samt Emil Nykvist fick en tuff uppladdning till världscuptävlingarna i Hochfilzen. Arkivbild.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Skidskytte2023-12-07 18:00

Reseplaneringen var enkel: från Östersund till Hochfilzen på en dag.

Verkligheten blev något helt annat för skidskyttetrion Sara Andersson, Anton Ivarsson och Emil Nykvist.

De tvingades resa i tre dygn för att till slut komma fram till världscuptävlingarna i Österrike.

Anledningarna till kaosresan blir en lång lista.

Inställt flyg på Arlanda, missad anslutning i Frankfurt, en planerad resa till Innsbruck som slutade i Verona, bland annat.

– De landade där i går kväll (på onsdagen), sent mot natten. Under dagen (torsdagen) har de åkt tåg därifrån och hit, de kom precis fram, säger Emma Höglund, landslagets presschef.

Oturen tog dock inte slut där.

Ivarsson saknar sin packning – och skidskyttarnas gevär är kvar i Tyskland.

– Gevären tror vi kommer fram, säger Höglund.

– Gevären fastnade i Frankfurt och vad jag har hört är det 90 procent säkert att bössorna kommer hit i kväll (på torsdagen).

Höglund slår fast att trion "inte har haft den bästa uppladdningen" inför fredagens tävlingar men säger att samtliga kommer att köra sprinten.

– Ja, de kommer att starta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!