EM-silver för Johansson: "Vilken vecka"

Tilda Johansson imponerar. 23-åringen tog EM-silver i skidskytte när jaktstarten avgjordes över tio kilometer. –Jag är jätteglad, vilken vecka det har varit, säger Johansson till SVT.

Tilda Johansson tar ett nytt EM-silver. Arkivbild.

Tilda Johansson tar ett nytt EM-silver. Arkivbild.

Foto: Gian Ehrenzeller/AP/TT

Skidskytte2023-01-28 11:08

Tilda Johansson tog EM-silver i skidskytte i schweiziska Lenzerheide efter en rafflande avslutning i jaktstarten över tio kilometer. Johansson hade en jättechans att knipa guldet, men bommade två skott i sista skyttet. I stället gick guldet till tyskan Selina Grotian efter att hon var starkast på skjutvallen. Bronset gick till Gilonne Guigonnat, Frankrike.

Det är Tilda Johanssons andra EM-silver på två dagar. Under fredagen blev hon tvåa i skidskyttesprinten.

– Jag får ett riktigt bendarr på det sista stående skyttet och jag blir väldigt, väldigt nervös för jag vet ju att jag skjuter om guldet. Jag klarar det inte riktigt i dag men jag är samtidigt jätteglad att det räcker till en medalj. Ännu ett silver, vilken vecka det har varit. Jag kan inte vara annat än nöjd, säger en glad silvermedaljör till SVT.

Stina Nilsson, som slutade fyra i fredagens sprint, inledde stabilt och hade chansen till en pallplats. Men det ville sig inte riktigt även den här gången och Nilsson slutade femma, efter fyra bom.

Selina Grotian, 18, var förstås väldigt glad efter EM-guldet.

– Jag hade inte förväntat mig det. Jag har haft problem med skjutvapnet på sistone. Jag var rädd att Tilde (Johansson) skulle komma ikapp så jag tryckte på. Det är skönt att det är över nu, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!