Elvira Öberg tog första pallplatsen: "Äntligen"

Det blev säsongens första pallplats i världscupen för Elvira Öberg. Svenskan sköt endast en bom och slutade tvåa i sprinten i österrikiska Hochfilzen. –När jag lämnade ståskyttet och fick fylla den tänkte jag "yes, äntligen", säger skidskyttestjärnan.

Elvira Öberg. Arkivbild.

Elvira Öberg. Arkivbild.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Skidskytte2023-12-08 15:13

Elvira Öberg åkte fort och sköt pricksäkert. Det räckte till en andraplats i sprinten och hennes bästa placering för säsongen. Hon var särskilt nöjd med att avsluta med att skjuta fullt i stående.

– Den har jag väntat på länge. Jag fick kämpa med sista skottet men nu skulle det sitta så det var värt att ta någon sekund extra. Det känns som att jag är på rätt väg, säger Öberg i SVT.

24-åringen har kämpat med skyttet tidigare men fick bättre utdelning i Österrike och knep säsongens första individuella pallplats i den 7,5 kilometer långa sprinttävlingen.

– Det är kul att jag får ut lite mer av min kapacitet i dag. Jag har haft två bra träningspass och jag har inte bommat ett skott i stå sedan jag kom hit så det var skönt att hålla i det.

Fiasko för systern

Elvira Öberg klättrar med dagens placering upp till sjunde plats i den totala världscupen. Med det är hon bästa svenska.

För systern Hanna Öberg gick det desto sämre.

Hon sköt bort sig med tre bom, varav två i det stående skyttet och slutade på 20:e plats. Näst bästa svenska var Anna Magnusson som blev nia följd av Mona Brorsson (17:e plats).

– Jag är inte så nöjd med min tävling. Framförallt stå, det känns riktigt dumt att slänga i väg de skotten. Det känns som jag tappar lite fokus i slutet så det var tråkigt, säger Hanna Öberg i SVT.

Jaktstart i helgen

Vann gjorde norskan Ingrid Landmark Tandrevold. Justine Braisaz-Bouchet (Frankrike) slutade trea.

På lördag förmiddag väntar nästa världscuptävling i Hochfilzen. Då är det 10 km jaktstart som gäller för damerna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!