Elvira Öberg på pallen trots två bom

Elvira Öberg sköt två bom, men slutade tack vare stark skidåkning på tredje plats i franska Annecy Le Grand Bornand. Det är skidskyttens tredje individuella pallplats i världscupen i vinter. –När jag får till det hela vägen, då räcker det långt, säger Elvira Öberg till SVT.

Elvira Öberg. Arkivbild

Elvira Öberg. Arkivbild

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Skidskytte2021-12-16 14:53

Bägge systrarna Öberg öppnade med att åka snabbt. Men två bom från de båda blev för mycket för att kunna göra upp om segern.

Hanna Öberg missade en i det första liggande skyttet och ytterligare en i stående.

Lillasyster Elvira Öberg var snabbast av av alla i spåret, men två bom redan vid första skjutningen i liggande släckte hoppet om en seger.

Men att det räckte till pallplats gladdes Elvira Öberg åt.

– Jag gör ett stabilt lopp, att det räcker så långt är häftigt. Att jag inte behöver göra det perfekt och det kan räcka långt, det ger mig en trygghet, säger hon till SVT efter loppet.

Hon slutade drygt 16 sekunder bakom segraren Marte Olsbu Røiseland, Norge.

Ett annat svenskt glädjeämne stod Linn Persson för, som blev åtta, utan bom och 39 sekunder efter segraren.

Hemmahoppet Anaïs Bescond sköt också felfritt till publikens jubel och slutade tvåa.

Stina Nilsson kunde inte upprepa förra helgens prestation, då slutade hon på en 16:e plats vilket var hennes bästa resultat i karriären. På torsdagens sprint körde hon in på en 28:e plats.

Trots två bom var Nilsson nöjd med prestationen och hur det kändes i tävlingen.

– Jag tycker jag hanterar vallen bra, i stående hade jag kontroll trots strul med magasinet. Jag sköt en kantbom, men den kändes som träff, säger hon till SVT.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!