Doldisens Idreskräll: "En överraskning"

Anton Ivarsson skrällde när skidskyttesäsongen drog i gång med Sverigepremiären i Idre. 22-åringen stod för en stark prestation, bommade bara ett skott totalt och säkrade segern, och SM-guldet, i lördagens kortdistans. På damsidan var Anna Magnusson överlägsen när hon sköt fullt hus.

Anton Ivarsson. Arkivbild.

Anton Ivarsson. Arkivbild.

Foto: Anders Wiklund/TT

Skidskytte2023-11-11 11:15

I och med segern kan Ivarsson vara aktuell för världscuppremiären i Östersund om två veckor.

– Det är en överraskning. Jag hade inte förväntat mig det. Det vore jättekul att köra. Vi får se om det blir av, säger Ivarsson i SVT.

Den 22-årige skidskytten har haft en stökig uppladdning efter en axeloperation. Länge var det osäkert om han skulle kunna tävla den här helgen.

– Det betyder jättemycket. Man har alltid haft något att kämpa för och det är skönt att veta vilken nivå man håller.

Tvåa blev Sebastian Samuelsson som hade en tuff dag med fem bom totalt. Oskar Brandt, som hade ledningen länge, slutade trea.

– Jag är inte nöjd med antalet träff. Jag var lite spänd och tyckte att första serien var jobbig, men håller ändå ihop det. Nu är premiären gjord, säger Samuelsson.

På damsidan var det dramatiskt och segern stod mellan två rutinerade skidskyttestjärnor.

Elvira Öberg och Anna Magnusson tog kommandot direkt och drog ifrån övriga konkurrenter direkt. Öberg och Magnusson höll jämna steg men i det sista skyttet var Magnusson snäppet vassare och säkrade segern med totalt noll bom, 33 sekunder före tvåan Öberg.

Susan Külm, Estland, blev trea.

Hanna Öberg hade en tuff tävling och fick inte till det på skjutvallen. Fyra bom totalt och en sjätteplats.

Tävlingarna i Idre har även SM-status.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!