SM-silver för Nilsson i återkomsten

Stina Nilsson lade bössan på hyllan och var tillbaka som längdskidåkare. En tillfällig återkomst som slutade med SM-silver i sprintstafetten i Bruksvallarna. Piteå Elits Ebba Andersson och Lisa Vinsa vann guld.

Stina Nilsson. Arkivbild.

Stina Nilsson. Arkivbild.

Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Skidor2022-04-21 14:54

Mer än två år efter det senaste skidloppet gjorde Stina Nilsson en tillfällig comeback. Skidskytten körde i sprintstafetten i SM i Bruksvallarna.

Och hon var tillsammans med Anna Dyvik, IFK Mora, med i kampen om guldet.

– Det var ganska många frågetecken på oss men jag tror vi har presterat väldigt bra, säger Nilsson i Expressens tv-sändning.

– Att vi var med i matchen om guldet, det var väldigt roligt.

Nilsson var sedan noga med att poängtera att SM-körning bara ska ses som en tillfällig comeback.

– Det var superkul att få gästspela på den här arenan, för det är ett gästspel. Jag är jätteglad med den idrott som jag har valt.

IFK Moras Stina Nilsson skickade i väg Anna Dyvik till sista sträckan med 4,2 sekunders ledning.

Men det var ett avstånd som Piteås Ebba Andersson, som körde tillsammans med Lisa Vinsa, snabbt körde i kapp. Efter en av banans backar var hon förbi och när hon fick en bra lucka till Dyvik var sprintstafetten avgjord.

– Det känns kul, det hade vi inte räknat med. Medalj siktade vi på, det kändes rimligt men att vi skulle nå guldet, säger Andersson till Expressen.

För Sollefteås Frida Karlsson och Jenny Solin gick det tyngre. Två fall på första sträckan förstörde SM-tävlingen och allt slutade med en sjätteplats.

Offerdals SK med Hedda och Tilde Bångman knep bronset.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!