Sköna beskedet för Poromaa – ingen skada

Bara blåslagen och tilltufsad. William Poromaa klarade sig bra efter det dramatiska fallet i samband med Sverigepremiären i Gällivare. "Jag känner mig lättad att det inte var något värre", säger han i ett meddelande från skidlandslaget.

William Poromaa gick ned för räkning och fick avbryta sprinten efter ett fall. Nu kommer dock lugnande besked.

William Poromaa gick ned för räkning och fick avbryta sprinten efter ett fall. Nu kommer dock lugnande besked.

Foto: Ulf Palm/TT

Skidor2023-11-17 19:14

Oron var desto större direkt efter fallet, som kom under kvartsfinalen av sprinttävlingen i Gällivare.

William Poromaa kom snett ut i en kurva och fastnade med skidorna i nätet. Fallet blev kraftigt och det såg dramatiskt ut när han låg kvar och sedan haltade därifrån.

– Det högg till i ryggen, berättade William Poromaa, innan han åkte till en fysioterapeut för undersökning.

"Blåslagen och tilltufsad"

På fredagskvällen berättade landslagsläkaren Rickard Noberius att en undersökning och röntgen inte visar på någon skada.

"Han är lite blåslagen och tilltufsad efter fallet. Han får känna efter, under kontrollerade former, innan han tar beslut om att tävla mer under helgen", meddelar Rickard Noberius.

William Poromaa kunde andas ut:

"Jag känner mig lättad att det inte var något värre, men är stel och lite mörbultad. Jag avvaktar hur det känns i morgon (lördag) innan vi tar ett beslut att köra eller inte. Tråkigt om jag måste stå över, men kroppen måste få avgöra".

Kritisk landslagschef

Landslagschefen Anders Byström är kritisk till hur nätet, som William Popromaa körde in i, var placerat:

– Det där nätet var inte helt optimalt när man ska skida ut åt sidan och vrida till. Det är ingen bra vridning, säger han till TT.

Sprinttävlingen, i samband med Sverigepremiären i Gällivare, har tidigare skördat landslagsoffer. För två år sedan var det Jonna Sundling som föll och skadade sin tumme allvarligt.

TT: Är detta en extra utmanande bana?

– Så här kan det vara i vilken bana som helst. Det gäller att stå på benen. Speciellt på sprintbanor blir det att folk sladdar. Man har inte koll på alla isfläckar. Det gäller att vara vaksam, säger Jonna Sundling.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om