Halvarsson grubblar: ”Kan inte sova”

Grubblerier gör det svårt för Calle Halfvarsson att sova på nätterna i OS-byn i Zhangjiakou. –Man ligger där och det är mycket tankar kring detta med höjden, om man hinner komma i gång? Räcker man till, säger Halfvarsson inför dagens 15-kilometerslopp.

Calle Halfvarsson under ett träningspass på OS-stadion i Zhangjiakou.

Calle Halfvarsson under ett träningspass på OS-stadion i Zhangjiakou.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Skidor2022-02-11 05:15

Calle Halfvarsson blev förkyld kort före OS och missade landslagets läger på hög höjd i Livingo.

I stället åkte han direkt till Zhangjiakou och fick en höghöjdsmäll i OS-premiären. Halfvarsson kom på 30:e plats i Skiathlonen, nästan sju minuter efter segraren Alexander Bolshunov.

Om allt detta ligger nu Calle Halfvarsson och funderar på nätterna. Så mycket att han har svårt att sova.

– Det är svårt att somna på kvällarna. Det är mycket funderingar, säger Calle Halfvarsson och berättar vidare om tankarna på nätterna:

– Är det något man grubblar över kommer det efteråt när man går och lägger sig. Man ligger där och det är så mycket tankar kring detta med höjden och om man kommer att hinna komma igång. Räcker man till?

Släppte efter touren

TT: Du tvivlar på dig själv?

– Ja, när man inte är i bra form. När jag är i bra form tvivlar jag aldrig på mig själv. Då tror jag plötsligt att man är bäst i världen.

– Det var lika inför OS när jag inte presterade och inte blev uttagen, då låg man och funderade. Men när det sedan släppte på Tour de Ski, då släppte det mesta.

Calle Halfvarsson har haft samtal med sin mentale coach, Rune Gustavsson, om detta.

– Jag vet vad jag ska köra med för slags knep. Men det är lättare sagt än gjort.

Nationsbokstäver

Calle Halfvarsson skrattar sedan när han berättar om känslan av att ligga långt bak i fältet under skiathlonloppet:

– Då blev man slagen av alla möjliga nationer och kände ingen av åkarna runt omkring mig. Hade aldrig sett dem tidigare. Vet inte ens vilka länder det är med bokstäverna. Åkte mest under loppet och funderade på vad det är för land.

Dagens 15 kilometerslopp – start 8.00 svensk tid – bli extra viktigt för Calle Halfvarsson. Då åker han för en plats i stafettlaget.

– Då är det ganska viktigt att få besked att man har något att ge. Händer det ingenting i kroppen från tremilen tills i morgon (fredag) blir jag orolig. Om det händer något bra kan man få en extra kick till stafetten.

Fakta: Calle Halfvarsson

Född: 17 mars 1989 i Sågmyra (32 år).

Klubb: Sågmyra SK.

Främsta meriter: VM-silver stafett 2013 och 2015, VM-brons stafett 2017. Tre individuella världscupsegrar och ytterligare tolv pallplatser individuellt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om