Klubbens eldsjäl hoppas på Storebroloppet

Storebroloppet på skidor är en klassisk tävling. Storebro Sport Clubs eldsjäl Inge Ekström håller tummarna för att loppet ska kunna genomföras i år. "Det blir första gången på minst fem år i så fall", säger han.

Vid Tobo golfbana har Inge Ekströms Storebro Sport Club anlagt spår på totalt en mil. Förhoppningen är att kunna köra Storebroloppet den 28:e januari.

Vid Tobo golfbana har Inge Ekströms Storebro Sport Club anlagt spår på totalt en mil. Förhoppningen är att kunna köra Storebroloppet den 28:e januari.

Foto: Magnus Strömsten

Skidåkning2024-01-18 07:30

De senaste veckorna har snötillgången lokalt varit så pass bra att skidspår ställts i ordning på flera platser runt om i Vimmerby kommun. Nyligen gick även Storebro SC ut med en inbjudan till tävlingen Storebroloppet. Den är tänkt att arrangeras på Tobo Golfklubb marker söndag den 28:e januari.

undefined
Storebroloppet kördes oftare i början av 2000-talet och kunde locka ganska stora startfält.

Klubbens eldsjäl Inge Ekström hoppas kunna få uppleva en upplaga av det klassiska loppet i år.

– Vi har fått ställa in flera gånger på grund av snöbrist. De senaste åren har det nästan slagit om och blivit töväder så fort jag har öppnat upp anmälan. Nu ser det ovanligt bra ut. Det är gott om snö så att jag tror att förutsättningarna för en tävling är goda.

Klubben har möjlighet att dra ett spår på en mil som kan nyttjas i tävlingen. Storebroloppet körs över flera olika klasser. Seniorer och juniorer för båda damer och herrar har möjlighet att välja på 40, 20 eller 10 kilometer. Dessutom finns klasser för barn- och ungdomar på mellan 500 meter och 5 kilometer.

undefined
Det finns fyra olika klasser för barn och ungdomar på Storebroloppet.

– Det finns något för alla. Både för den som satsar på att åka Vasaloppet eller motionärer som är nybörjare och vill utmana sig själva.

Hur ser intresset ut för loppet i dagsläget?

– Det är tyvärr lite tunt, men många väntar in i det sista och efteranmäler sig. Jag tror att flera vintrar med dålig tillgång på snö har minskat intresset för skidåkningen lokalt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!