"Skapar tillräckligt för att vinna"

En poäng i toppmötet mot Eneby. "Det är jag både nöjd och missnöjd med", säger Vimmerbytränaren David Lindgren efter 1–1.

Vimmerby och Mohammad Jafr var på väg mot förlust, men de reste sig och knep en pinne efter mål i slutet.

Fotboll2018-09-01 17:03

Han fick se sitt VIF få en hemsk start, där Eneby satte 0–1 redan i den tredje minuten på en straffspark (Daniel Källsholm). Baklängesmålet verkade dock inte påverka VIF negativt. Tvärt om. Vimmerby tog tidigt tag i taktpinnen och tryckte tillbaka Norrköpingslaget.

Förvisso kan spelövertaget varit skenbart, då Eneby valde att backa hem med laget, ligga kompakt och krympa ytorna offensivt för gulsvart. Men de gröna hade stora problem att försvara sig mot Adam Kisitu, som gjorde lite som han ville på sin kant. Det var också Kisitu som var närmast nätkänning för VIF i den första halvleken. Hans välplacerade skott styrdes snyggt undan av Enebymålvakten Molgan Wester.

VIF vann första halvlek klart på poäng – spelmässigt. Trots övertaget hade de precis som gästerna svårt att skapa heta målchanser.

Efter paus fick inte Vimmerby till sitt spel på samma sätt som första 45 minuterna. Enebys mittback Mikael Mattsson styrde sitt lag med järnhand och var en gigant defensivt. Men det går aldrig att räkna bort Vimmerby IF. I slutminuterna stötte utmärkte mittbacken André Nunes in kvitteringen efter en målvaktsretur på hörna.

VIF jagade sedan ett segermål och var nära ett par gånger om. Precis i slutskedet fick hemmalaget ett gyllene läge då Molgan Wester fick rött kort för snack. Frisparken av Mohammad Jafr gick dock rakt i muren. Slut. 1–1.

Ni lyckas göra mål i slutet av en match igen. Hur kommer det sig?

– Jag tror att det är en kombination av väldigt bra moral och att vi är fysiskt starka, säger David Lindgren.

Han var som sagt både nöjd och missnöjd efteråt:

– Klart att jag är nöjd med att vi tar poäng när vi låg under så länge, samtidigt så tycker jag att vi skapar tillräckligt med chanser för att vinna. Jag tycker också att vi är det bättre laget spelmässigt. Eneby är trots allt en väldigt bra lag.

I VIF var Ted Åström Åberg oerhört bra på mitten. Defensivt glänste både André Nunes och Niklas Gunnarsson.

Poängen innebär att Vimmerby fortfarande har tre poäng ner till Eneby.

Adam Kisitu var på rejält spelhumör i den första halvleken.