Skadechocken: "Dudek bröt högerarmen"

Från enorm glädje till djup förtvivlan. Patryk Dudek vann GP-tävlingen i Slovenien i helgen. I det elfte heatet mot Västervik kraschade polacken och bröt olyckligt högerarmen enligt Dackeledningen.

En otäck krasch blev det elfte heatet sedan Patryk Dudek kört på Peter Ljung.

En otäck krasch blev det elfte heatet sedan Patryk Dudek kört på Peter Ljung.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2018-09-11 22:35

Dackarna har klarat sig från allvarliga skador hela säsongen och kört med samma startsjua i samtliga seriematcher i år. Nu lär Målillalaget få klara sig utan världsstjärnan Patryk Dudek resten av säsongen.

– Det är över. Dudek bröt högerarmen och hade väldigt ont, säger Dackarnas lagledare Peter Karlsson och Johan Karlsson på vägen upp till depån efter att de varit nere på banan och pratat med Dudek.

– Det är hemskt för honom.

För Dackarna innebär skadan förstås ett rejält avbräck. Patryk Dudek är en av världens bästa förare.

Det var i elfte heatet som olyckan var framme. Peter Ljung, Patryk Dudek och Maciej Janowski fightades i täten. I andraböj small det. Ljung och Dudek gick omkull och blev liggandes. Ljung reste sig och kunde för egen maskin ta sig till depån igen. Med Patryk Dudek var det betydligt värre.

Vad hände?

– Han körde in i Peter Ljungs bakhjul. Det är det värsta som kan hända, säger Peter Karlsson.

Den färske polske GP-vinnaren låg kvar länge på banan medan sjukvårdspersonalen tog hand om honom. Det stod klart ganska tidigt att det var en allvarlig skada han ådrog sig.

– Det är jobbigt just nu. Han bet ihop, men hade rejält ont.

Nu tyder alltså allt på att Dackarna får klara sig utan polacken resten av slutspelet. Ett oerhört tungt slag för Målillalaget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om