Så ska Åtvidabergs FF klara krisen

Läget för Åtvidabergs FF är som för många andra i coronatider. Utsatt. "Vi har dragit i bromsen. För allt", säger Maria Eklund.

För tillfället är det inget spel på Kopparvallen.

För tillfället är det inget spel på Kopparvallen.

Foto: Jeppe Gustafsson

Fotboll2020-04-07 09:44

Nya ordföranden kunde onekligen ha fått en enklare start på sitt uppdrag i klassikerklubben. Redan från början var det ekonomiska läget allvarligt och trots två år med plusresultat är det negativa egna kapitalet ett fortsatt tungt ok att bära.

Och Maria Eklund hymlar inte om det stora allvaret i situationen.

Hon säger:

– Det är bara titta hur det ser ut i världen. Många företag går under och det gäller även föreningar. Men vi ska se till ÅFF lever vidare även efter den här krisen. Vi har dragit i bromsen. För allt. Det är köpstopp i föreningen och träningsstopp på Kopparvallen innan vi förhandlat färdigt med kommunen.

Just hyreskostnaderna är en mycket tung kostnadspost och där pågår diskussioner med Åtvidabergs kommun där klubben ber om anstånd med utbetalningarna.

– Jag upplever det som att vi har en god dialog. Att vi kommer överens är en förutsättning för att vi ska klara det här. Vi kommer också att söka alla möjliga stödpaket och har bland annat dragit igång insamlingskampanjen "Jag skulle varit där", säger Eklund. 

Har spelarna i A-laget permitterats?

– Nej.

I den nya tillvaron i division 2 räknar ÅFF med en omsättning på cirka sex miljoner kronor. För inte så många år sedan var den uppe i det tredubbla. Det gör att fallhöjden inte blir lika hög, men samtidigt att även intäkterna är på en helt annan nivå.

– En stor del av våra intäkter kommer från sponsorer och att företag som varslar personal inte kan ge ÅFF pengar förstår alla, säger Maria Eklund.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!