"Ska kriga om allsvenskt kval inom två år"

Michael Elmér lyckades med målet att ta upp VIBK i division ett. "Inom två år ska vi vara med och kriga om en plats till allsvenskt kval", säger Elmér.

Tränarna Michael Elmér och Alexander Pettersson förlängde sina kontrakt med VIBK före matchen mot Nässjö.

Tränarna Michael Elmér och Alexander Pettersson förlängde sina kontrakt med VIBK före matchen mot Nässjö.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2020-02-28 23:30

Michael Elmér tog över som VIBK-tränare inför säsongen och fick den före detta spelaren Alexander Pettersson som assisterande. Målet var att fixa det som VIBK misslyckats med under hela 2010-talet. Att gå upp i division ett.

Efter segern med 7-5 hemma mot Nässjö är den saken klar. 

– Vi spelade lite väl krampaktigt. Första perioden var ändå okej, men andra var inte bra då vi släppte in dem i matchen genom att dra på oss utvisningar. Sedan kämpade Nässjö på hela vägen och såg till att det blev spänning hela vägen, men det var ändå starkt av oss att fixa det, säger Elmér.

Michael Elmér och Alexander Pettersson skrev på nytt kontrakt med VIBK på 2+1 år före fredagens match och har redan ett nytt mål klart för sig.

– Inom två år tycker jag att vi ska kunna vara med och kriga i toppen av division ett och ta en plats till allsvenskt kval, säger han.

Förra säsongen gick Vetlanda och Sävsjö upp från tvåan till ettan, men båda lagen åkte ur med klar marginal direkt.

Är det inte ett stort steg att ta till division ett?

– Det är klart att vi kommer att behöva förstärka laget ytterligare och förbereda oss väldigt väl för att lyckas på en högre nivå. Men nu fick vi i alla fall ett par veckor extra på oss att göra det när vi säkrade avancemanget så pass tidigt, säger Elmér.

Nästa säsong kan för övrigt VIBK sannolikt se fram emot derbykamper mot sina tidigare antagonister Craftstaden från Oskarshamn som ser ut att åka ur allsvenskan.

Karta: Idrottshallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!