Sjätte raka segern - serieledningen växer

Matchen mellan Vimmerby och Borås stod länge och vägde, men hemmalaget gick segrande med 2-1. "Kul att vi kunde komma tillbaka och vända efter deras mål", säger Phil Horsky.

Vimmerby Hockey besegrade Borås med 2-1. Här firar de Roman Semjonovs avgörande 2-1-mål.

Vimmerby Hockey besegrade Borås med 2-1. Här firar de Roman Semjonovs avgörande 2-1-mål.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2020-01-12 19:36

Även om det till slut blev tre poäng var det inte självklart att Vimmerby skulle dra det längsta strået mot Borås. De var inte heller särskilt nöjda med insatsen. 

– Det var inte så bra från vår sida, konstaterar Roman Semjonovs. 

Hans lagkamrat Mathias Wigley håller med: 

– Vi gör inte vår bästa match. Inte ens i närheten faktiskt. Vi visste att de skulle komma ut hårt och sätta press, men det kändes inte som att vi var med över huvud taget. 

Efter lite strul med en båsdörr, vilket gjorde att matchen startade lite sent, drog spelet igång i rasande tempo. Borås satte full fart direkt och pressade hemmalaget högt och hårt. Något som VH hade en del problem med. 

– Borås är desperata i sitt spel och vi hade svårt att slå första pressen. Vi måste ta bättre beslut och spela enklare än vad vi gjorde i första perioden, säger Phil Horsky. 

– Vi tappade energi i första perioden och hade det jobbigt med pressen. Vi som tränare får ta på oss lite av det. Borås är ett bra lag som spelar med väldigt hög press och det visste vi om. Kanske skulle vi ha tränat på ett annat sätt så att vi var bättre förberedda på att spela mot dem.

Trots att Borås skapade många bra lägen i första perioden fick de inte hål på hemmalaget. VH hade också några chanser, men det stod 0-0 efter första perioden. 

I andra kom sedan VH ut som ett bättre lag. 

– Vi gjorde det mycket bättre, var starka på pucken och bättre i uppspelsfasen. Det gjorde att offensiven blev bättre, säger VH-tränaren. 

Men det var Borås som gjorde första målet. Edwin Johansson, backen i VH, tappade hjälmen efter en duell och när han skulle åka av isen blev det oordning i försvaret. Då passade Boråsspelaren Ludvig Jansson på att spela fram Melwin Sundén som fick halvöppet mål och satte dit 0-1. 

I slutet av andra perioden lyckades Vimmerby vända på steken. Först fick de ett powerplay där Mathias Wigley styrde in ett skott från Anton Carlsson i mål.

– Vi har försökt hitta den där varianten, men inte fått till det. Idag satt den där, säger Wigley om målet. 

Med mindre än en halvminut kvar på mittenperioden gjorde sedan Roman Semjonovs 2-1. 

– Det är alltid kul att göra mål. Linus Ljung sköt utanför, som vanligt, haha. Då snappade jag upp returen och bara la in pucken, säger Semjonovs om målet. 

– Vi brukar göra det bra i andra perioden. Så även idag, konstaterar Phil Horsky. 

Vändningen i mittenperioden räckte för seger. Trots en del bra lägen lyckades inte Borås få till någon kvittering. Matchen slutade 2-1. 

– Starkt ändå att vi tar tre poäng i en sån här match. Det var väl okej, men vi har gjort bättre matcher. Vi måste vara mer noggranna i vårt spel, säger matchhjälten Semjonovs. 

Detta är Romans och Vimmerbys sjätte raka seger i fortsättningsserien.

 – Det är skönt. Alltid kul att vinna matcher. Defensiven har varit bra. Sedan har ju Rydén varit hur jävla bra som helst för oss i målet. Det är bara att fortsätta göra vårt jobb, säger målskytten, som kan konstatera att laget nu leder tabellen med sju poäng. 

Kalmar förlorade nämligen sin match mot Mörrum med 2-3, vilket ger VH ett bra utgångsläge med två tredjedelar kvar av vårserien. 

– Det ändrar ingenting i vår approach. Nu tar vi med oss tre poäng mot ett riktigt bra lag och blickar mot nästa match. Vi gör en okej match idag där hela laget kämpar bra, men vi är inte nöjda, avslutar Phil Horsky.

Det var en tuff drabbning med många heta dueller.
Det var en tuff drabbning med många heta dueller.
Matchfakta

Vimmerby Hockey-Borås HC 2-1 (0-0, 2-1, 0-0)

Målen: 0-1 (30.37) Melwin Sundén (Ludvig Jansson, Simon Westlund), 1-1 (PP) (36.18) Mathias Wigley (Anton Carlsson, Oskar Carlsson), 2-1 (39.37) Roman Semjonovs (Linus Ljung, Anton Carlsson). 

Skott: 31-25 (11-9, 11-5, 9-11)

Utvisningsminuter: 6-6

Publik: 882

Karta: Vimmerby Hockey
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!