Sjöström i en klass för sig – slog sitt rekord

I sju dagar stod sig Sarah Sjöströms världscuprekord på 50 meter fjäril. På lördagen slog hon det igen. –Varje gång jag simmar under 25 sekunder känns det som nytt personbästa, säger Sjöström efter segern på tiden 24,97 i Aten.

Sarah Sjöström tog en ny seger i världscupen när hon vann 50 meter fjäril i Aten på lördagskvällen. Arkivbild.

Sarah Sjöström tog en ny seger i världscupen när hon vann 50 meter fjäril i Aten på lördagskvällen. Arkivbild.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Simning2023-10-14 19:10

Sjöström inledde världscupsäsongen med två segrar i Berlin förra veckan, på 50 meter fritt och 50 meter fjäril. Den här helgen har hon gjort om bedriften i Aten.

Efter fredagens seger på 50 meter fritt var 30-åringen i en klass för sig på lördagen, när det var dags för fjärilsim. Sjöström gick i mål på tiden 24,97 – en förbättring av hennes eget världscuprekord, som hon satte i Berlin, med nio hundradelar.

– Det känns otroligt. Varje gång jag simmar under 25 sekunder känns det som ett nytt personbästa. Jag är jättenöjd med den här finalen, säger Sjöström, vars världsrekord på distansen är 24,43, i sändningen på det internationella simförbundet World Aquatics Youtube-kanal.

Tvåan Zhang Yufei, Kina, var 34 hundradelar bakom Sjöström medan finalens andra svenska, Louise Hansson, simmade in som femma, på 26,39.

Det blev även svenskt på pallen 100 meter bröstsim. Sophie Hansson blev trea på 1.07,26.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om