Ny medalj för Hansson – silver i ryggsim

Det blev inget guld för Louise Hansson på 50 meter ryggsim i kortbane-EM. Kira Toussaint, Nederländerna, blev för svår i finalen och Hansson fick nöja sig med silver. –Jag hade gärna gått för guldet och vet att jag har det i mig, säger Hansson till SVT.

Louise Hansson. Arkivbild.

Louise Hansson. Arkivbild.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Simning2023-12-08 18:24

Det blev ett dramatiskt efterspel då simmarna fick vänta ett tag på att resultaten blev bekräftade medan domarna tittade på videoupptagningar från loppet.

Kira Toussaint såg ut att vara på gränsen för 15 meters undervattenssimning i starten, men dömdes till slut på rätt sida.

Hansson är ändå nöjd med silvret.

– Det känns jättebra. Kira gör ett jättebra lopp och ligger precis under mitt pers, säger Louise Hansson till SVT.

Nederländskan vann på 25,82 och Hansson var 41 hundradelar bakom. Hennes svenska rekord lyder på 25,83 från bronset i kortbane-VM 2021.

Fem blågula medaljer

Det var Hanssons fjärde medalj totalt i mästerskapet och Sveriges femte. En imponerande siffra då stjärnan Sarah Sjöström står över mästerskapet.

Louise Hansson ingick i Sveriges guldlag i lagkapperna 4x50 meter fritt och 4x50 meter medley och har också tagit brons på 100 meter medley.

Och mer kan det bli.

Hennes bästa distans återstår, 100 meter fjäril där Hansson är Europamästare i lång bana.

Där var hon totaltvåa i semifinalen som gick bara drygt 40 minuter före ryggsimsfinalen.

– Det kändes väldigt kontrollerat. Eftersom jag hade 50 meter rygg precis efter så ville jag simma så kontrollerat som möjligt. Det känns som det blir en fajt mellan mig och tyskan i morgon, säger Hansson.

Angelina Köhler var 71 hundradelar före Hansson i fjärilen där Hansson hade 56,47 och var drygt 1,5 sekund över sitt personliga rekord.

Coleman missade

Michelle Coleman var nära sin fjärde medalj, men missade precis i finalen på 100 meter fritt efter att ha kroknat på sista längden och tappat bronsplatsen.

Coleman slutade fyra, endast 17 hundradelar från en bronsplats. Hon vann tidigare i veckan guld på 50 meter fritt.

– Jag hade hoppats på en tredjeplats. Det höll inte hela vägen. Jag ville gå ut och släppa på det, men kunde inte komma tillbaka. Det kostade mycket. Men jag är jättenöjd, jag har varit trött, det har varit intensivt de senaste dagarna, säger Coleman till SVT.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!