Ny final för Coleman: "Fantastiskt"

TvĂ„ VM-finaler pĂ„ tre dagar efter att aldrig ha gjort nĂ„gon tidigare. Michelle Coleman Ă€r bĂ€ttre Ă€n nĂ„gonsin i VM i Fukuoka. –Det Ă€r fantastiskt, sĂ€ger den snart 30-Ă„riga veteranen.

Michelle Coleman kramar om Sarah Sjöström efter dennes vÀrldsrekord i semifinalen. Coleman tog sig ocksÄ vidare till final.

Michelle Coleman kramar om Sarah Sjöström efter dennes vÀrldsrekord i semifinalen. Coleman tog sig ocksÄ vidare till final.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Simning2023-07-29 16:17

Coleman hade inför mÀsterskapet aldrig simmat en individuell final i lÄngbana.

Söndagens pÄ 50 meter fritt blir hennes andra pÄ tre dagar efter sjundeplatsen pÄ 100 meter fritt i fredags.

Men hon var inte riktigt nöjd med sin semifinalinsats pÄ banan bredvid kompisen Sarah Sjöström som slog till med vÀrldsrekord.

– Jag var vĂ€ldigt lĂ„ngsam frĂ„n pallen och tappade bort mig i min simning. Men det var inte jĂ€ttesnabba tider i övrigt till final, det viktigaste var att jag tog en plats, sĂ€ger Coleman som noterade 24,63, tolv hundradelar lĂ„ngsammare Ă€n i försöken.

Det rÀckte till sjÀtte tid.

Coleman var inte överraskad över Sjöströms raketsimning.

– Jag kĂ€nde pĂ„ mig det och jag vet att hon har lĂ€ngtat efter det hĂ€r. Jag har sett henne göra vĂ€ldigt bra grejer pĂ„ trĂ€ningen, sĂ€ger Coleman.

Sophie Hansson hade stolpe-ut i semifinalen pÄ 50 meter bröstsim och hamnade precis utanför finalfÀltet pÄ nionde plats.

Hennes 30,40 var sju hundradelar för lÄngsamt.

Ruta Meilutyte tangerade italienskan Benedetta Pilatos vÀrldsrekord pÄ 29,30. Pilato simmade i samma heat och gick till final med fjÀrde tid, 30,09.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om