Storebro och HM IS ställdes mot varandra under måndagskvällen på Bruksvallen vilket avslutade vårsäsongen för båda lagen.

Med kvarten spelad hade hemmalaget skapat sig ett riktigt drömläge genom ledning 2–0 efter mål av Jack Fridh och Viktor Ström. Men efter att gästerna reducerat omgående var det något som hände i det grönvita laget. – De sätter tryck på oss och vi blir generellt lite för passiva i försvarsspelet. Det blir så tydligt i kväll att grabbarna inte spelat ihop sig, menar Storebrotränaren Torbjörn Pettersson.

Innan paus hade HM IS både kvitterat och gått upp i ledning till 2–3. Matchen vann gästerna till slut med 2–5. – Det började katastrofalt verkligen. Men när vi i tidigare matcher börjat hänga med huvudena knöt vi i kväll näven och vänder på matchen. Vi tar säsongens första bortaseger så det är också oerhört skönt, menar HM IS-tränaren Jesper Stejdahl. För andra matchen i rad stod Jimmy Johansson för ett hattrick och Erik Stejdahl satte två bollar i nät. Beröm får tremålsskytten samt unge mittbacken Felix Stejdahl.